Inchirieri apartamente si vile in Cluj Napoca - analiza pietei

Daca cautati o chirie in Cluj Napoca, agentia imobiliara Welt Imobiliare din Cluj va prezinta, pe site-ul www.weltimobiliare.ro, cele mai bune oferte de inchiriere apartamente, inchiriere apartamente noi in Cluj Napoca, inchiriere garsoniere, inchiriere apartamente mobilate sau inchirere apartamente nemobilate, inchiriere apartamente de lux, inchiriere apartamente in regim hotelier, inchiriere case, inchiriere vile, inchiriere apartamente si vile de protocol, inchiriere spatii comerciale, inchiriere hale, inchiriere spatii pentru birouri.

Preturile chiriilor lunare au crescut in ultimii ani pana la jumatatea anului 2008, cand o garsoniera sau un apartament cu o camera se inchiriau cu 280-300 Euro/luna ajungand uneori si in jurul valorii de 350 Euro/luna in cazul apartamentelor din constructiile noi, un apartament cu 2 camere se inchiria cu 400 Euro, iar pentru apartamentele cu 3 si 4 camere se platea o chirie de peste 500 Euro.

Zonele cele mai cautate sunt cele din apropierea facultatilor, zona FSEGA respectiv Iulius Mall si imprejurimi si zona Facultatii de Medicina si Farmacie respectiv strada Louis Pasteur si imprejurimi sunt in topul preferintelor studentilor.

Cererea mai scazuta de apartamente din anul 2009 reflectata si in preturi a determinat clientii sa renunte la vanzarea apartamentelor si sa le ofere pentru inchiriere. Cresterea numarului de oferte de apartamente si garsoniere de inchiriat, posibilitatile mai reduse de plata ale chiriasilor si deprecierea monezii nationale in raport cu moneda europeana i-a obligat pe proprietari sa scada pretul la chirii cu circa 20-25%.

Preturile medii ale chiriilor lunare pentru ofertele de inchiriere case si vile in Cluj Napoca sunt situate in jurul valorii de 1.500 Euro.

Preturile chiriilor la vile variaza in functie de zona, suprafata construita, numarul de camere, destinatie, confort, finisaje, dotari, etc.

Municipiul Cluj Napoca este un oras european, un puternic centru economic si universitar cu o dinamica mare a locuitorilor ceea ce va genera permanent cerere de cumparare si inchiriere apartamente, case si vile.

Cei peste 80.000 de studenti, care aleg sutele de specializari oferite de cele sapte universitati clujene (cea mai mare universitate fiind "Babes-Bolyai", cu 21 de facultati si peste o suta de specializari), dinamizeaza in fiecare an piata imobiliara in general si piata chiriilor in special.