Afiseaza meniu

Inchirieri apartamente si case Cluj

Inchiriati prin Welt Imobiliare !

Departamentul agentiei noastre va prezinta prin intermediul acestui site o oferta diversificata de apartamente si garsoniere de inchiriat. Toate ofertele sunt selectate si promovate de catre consilerii nostri calificati in domeniul imobiliar. Experienta acumulata ne permite sa venim in intampinarea dvs. cu un mare numar de oferte imobiliare la preturi de inchiriere accesibile.
Welt Imobiliare detine in baza sa de date toate tipurile de imobile de pe piata imobiliara.

Acestea va sunt prezenate pe www.weltimobiliare.ro, unde va asteptam sa vizionati cele mai bune oferte. Aici gasiti anunturi de inchiriere apartamente si garsoniere, chirii in regim hotelier, case si vile, spatii comerciale, hale, inchiriere spatii de productie sau spatii de birouri. Municipiul Cluj Napoca este un oras european, un puternic centru economic si universitar cu o dinamica mare a locuitorilor ceea ce va genera permanent cerere de cumparare si inchiriere pe piata imobiliara.
Zecile de mii de studenti dinamizeaza in fiecare an piata chiriilor. Acestia aleg sa vina la studii in cluj atrasi de specializarile oferite de cele sapte universitati clujene, cea mai mare universitate fiind "Babes-Bolyai", cu 21 de facultati si peste o suta de specializari,

Piata chiriilor la nivelul anului 2009
Preturile chiriilor lunare au crescut pana la jumatatea anului 2008, cand o garsoniera sau un apartament cu o camera se inchiria cu 280-300 Euro/luna ajungand uneori si in jurul valorii de 350 Euro/luna in cazul constructiile noi. Un apartament cu 2 camere se inchiria cu 400 Euro, iar pentru cele cu 3 si 4 camere se platea o chirie de peste 500 Euro.
Zonele cele mai cautate sunt cele din apropierea facultatilor, zona FSEGA respectiv Iulius Mall si imprejurimi. Zona Facultatii de Medicina si Farmacie respectiv, strada Louis Pasteur si imprejurimile sunt si ele in topul preferintelor studentilor.
Cererea mai scazuta de apartamente din anul 2009 reflectata si in preturi a determinat clientii sa renunte la vanzarea apartamentelor si sa le ofere pentru inchiriere. Cresterea numarului de oferte de de inchiriat, posibilitatile mai reduse de plata ale chiriasilor si deprecierea monezii nationale in raport cu moneda europeana i-a obligat pe proprietari in acea perioada sa scada pretul la chirii cu circa 20-25%.
Preturile medii ale chiriilor lunare pentru ofertele de inchiriere case si vile in Cluj Napoca erau situate in jurul valorii de 1.500 Euro.
Preturile chiriilor la vile variaza in functie de zona, suprafata construita, numarul de camere, destinatie, confort, finisaje, dotari, etc.

Statistica cererilor de inchiriere in perioada 2011-2012

Pentru o cat mai completa informare a viitorilor chiriasi va expunem mai jos o situatie a cererilor de inchiriere pe segmentul de apartamente si ce chirii se platesc acestea.

Cele mai solicitate sunt apartamentele cu 2 camere, 47% din totalul cererilor, urmate in clasament de garsoniere cu 33% din totalul cererilor. Pentru apartamente cu 3 camere sunt 17% din cereri, iar la cele cu 4 camere avem 3% din solicitari.

Valoarea chiriei luanre Aici constatam ca 67% dintre imobile au chirii cuprinse intre 150 si 250 Euro, respectiv chirii de garsoniere, apartamente cu o camera si o parte din cele cu 2 camere. Chiriile intre 250 si 450 Euro reperezinta 23% din totalul de locuintelor inchiriate.

Peste 450 Euro sau sub 150 Euro chirie se plateste pentru 8% dintre imobile, apartamente de lux cu finisaje si dotari deosebite pe de o parte sau garsoniere confort redus pe de alta parte.

Cererea si locuinte nemobilate este mica si mai dificil de satisfacut in conditiile in care oferta este sporadica. Se cauta in special imobile dotate cu centrala termica proprie, apartamente noi, cu mobilier si finisaje moderne cat mai aproape de univerisitati. Imobilele din zona ultracentrala, din Cluj-Napoca se inchiririaza atat pentru locuit cat si cu destinatia spatii de birouri.