2019 a fost un an bun pentru piața imobiliară. Încă mai aveți timp pentru o achiziție profitabilă!

2019 a fost un an bun pentru piața imobiliară. Încă mai aveți timp pentru o achiziție profitabilă!

Statisticile tranzacțiilor imobiliare realizate în anul 2019 ne arată o piață matură, cu un potențial cu nimic diminuat față de anul precedent.

Conform datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în luna noiembrie a acestui an, la Cluj s-au vândut 2 394 de imobile, o valoare în creștere față de noiembrie 2018, când s-au realizat 2 190 de tranzacții.

În octombrie 2019, la Cluj s-au vândut aproape de două ori mai multe apartamente față de aceeași perioadă a anului 2018 – 4 047 versus 2 429.

Și în septembrie 2019, s-au vândut 2 474 de proprietăți, cu 326 mai multe față de anul precedent. Am avut, așadar, parte de un întreg trimestru în care piața imobiliară clujeană a fost mai dinamică în 2019 față de anul anterior.

În august 2019, doar 1 911 proprietari au bătut palma pentru finalizarea unei tranzacții, în 2018 înregistrându-se 2 292 contracte de vânzare-cumpărare. În iulie, însă, anul 2019 a ieșit din nou câștigător, cu 3 224 de imobile vândute, față de anul 2018, când s-au tranzacționat 1 962 proprietăți.

Conform statisticilor oferite de compariimobiliare.ro, prețul mediu pe metru pătrat util a ajuns la Cluj-Napoca în noiembrie 2019 la valoarea de 1650 de euro, cu 183 euro mai mult față de noiembrie 2018.

Prețurile apartamentelor au continuat, așadar, să crească și în acest an care a sfidat predicțiile de criză din anii precedenți. Am avut parte de o piață imobiliară stabilă, cu puține fluctuații, semn că investitorii nu și-au pierdut credința în potențialul de creștere a Clujului.

În 2019, la Cluj-Napoca au fost încheiate tranzacții importante și pe piața de birouri, ceea ce înseamnă că cei mai importanți jucători din imobiliare au acordat un vot serios de încredere pentru prezentul și viitorul urbei.

Clujul nu poate decât să crească și în 2020, orașul fiind pe un trend ascendent în ceea ce privește imobiliarele care vor beneficia și de regenerarea urbană care se prefigurează prin noile planuri urbanistice.

Pentru zona Observatorului – Zorilor se pregătește un nou parc, Bulevardul Nicolae Titulescu va beneficia de o amplă regenerare urbană în anii care vor urma, cartierul Mănăștur va fi modernizat printr-o bază sportivă similară celei din Gheorgheni, circulația pe Calea Mănăștur ar urma să fie reorganizată, spațiul public din Piața Cipariu va fi reconfigurat, Complexul Studențesc Hașdeu este propus pentru dezvoltare, zona Hoia urmează a fi revitalizată, iar în Sopor am putea avea, în câteva decenii, un nou cartier – exemplu de urbanism.

În Centru, deja strada Ferdinand primește haine noi, întregul traseu până la Gară respirând un aer de contemporaneitate ca amenajări și mobilier stradal. Strada Bună Ziua este în prezent extinsă, iar altele vor urma. Vorbim, așadar, despre un oraș aflat în plină dezvoltare, un Cluj viu care va continua să atragă tineri ce vor dori să studieze, să lucreze și să își întemeieze familii aici.

Noii locuitori ai orașului au și vor avea nevoie de o locuință. Cumpărarea unui apartament în Cluj-Napoca este și va fi o investiție profitabilă, indiferent de scopul achiziției – locuire, închiriere, revânzare.

Locuințe moderne se construiesc în continuare, noi proiecte se dezvoltă mereu, însă și apartamentele deja finisate sunt la mare căutare.

Chiriile în Cluj sunt încă cele mai ridicate din țară și asta datorită oportunităților pe care orașul le oferă.

Dacă sunteți investitori, merită cu siguranță să cumpărați un apartament la Cluj pentru randamentul foarte bun al chiriei. Dacă doriți să vă mutați în orașul de pe Someș, ar trebui să vă gândiți foarte serios la achiziționarea unui apartament propriu, pentru a evita plata unei chirii.

În luna decembrie, cel mai frumos cadou pe care vi-l puteți face este un nou sentiment de „acasă”.

Consilierii Welt Imobiliare vă stau la dispoziție și în această perioadă cu cele mai bune oferte, dacă doriți să achiziționați sau să închiriați o proprietate.

În perioada de Crăciun și de Revelion, Welt Imobiliare va funcționa după următorul program:

Începeți noul an acasă, în noul dumneavoastră apartament!

În Cluj, cea mai bună investiție este cea imobiliară!