Cele mai importante argumente pentru care merită să investiți și în 2021 într-un imobil în Cluj

Cele mai importante argumente pentru care merită să investiți și în 2021 într-un imobil în Cluj

Anul 2020 s-a încheiat pe plus în imobiliare.

În pofida pandemiei, cumpărătorii nu au lipsit. În cele 12 luni ale anului, la Cluj s-au vândut, potrivit datelor statistice oferite de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, 36764 imobile, cu 6946 mai multe față de anul 2019. În luna decembrie a anului 2020 s-au vândut de două ori mai multe proprietăți față de decembrie 2019 - 5247 versus 2364. În plus, anul trecut, Clujul a mai urcat un loc pe podiumul național, ca număr total de tranzacții, reușind să devanseze județul Timiș, care ocupa în 2019 locul III pe țară, după București și județul Ilfov.

În 2020, Clujul a ajuns practic primul oraș din provincie la capitolul vânzări imobiliare. Aceste date statistice pot constitui un argument serios în luarea deciziei de a investi și în 2021 într-un imobil în Cluj-Napoca sau în județul Cluj. Vorbim despre un întreg an, despre un interval de mai mulți ani la rând în care Clujul a crescut din punct de vedere imobiliar, piața rămânând una sănătoasă, spornică, în ciuda pandemiei. O investiție imobiliară în Cluj își va arăta roadele pe viitor, valoarea proprietăților crescând odată cu orașul și cu zona metropolitană. Chiar și chiriile, după stabilizarea situației epidemiologice, după reluarea cursurilor universitare, a muncii de la birou ș.a.m.d., se vor relansa, așa că a investi într-un apartament, într-o casă sau într-un spațiu de birouri este o idee bună.

Trendul imobiliar pozitiv, de creștere, înregistrat anul trecut și în ultimii ani, este un argument solid pentru care merită, și în 2021, să investiți într-un imobil în ClujAl doilea argument serios este că orașul și localitățile limitrofe nu au încetat, la rândul lor, să crească din punctul de vedere al infrastructurii urbane, care a fost regenerată și modernizată, pentru care există proiecte de modernizare care acoperă atât anul 2021, cât și anii care vor urma.

Putem aminti, din proiectele încheiate în 2020, modernizare străzii Bună Ziua, Molnar Piuariu, prima stradă smart din România, parcul Între Lacuri, reabilitarea zonei Pieţei Lucian Blaga şi a străzilor adiacente (Republicii, Napoca, Petru Maior, Emil Isac), reabilitarea zonei străzilor Regele Ferdinand - Tipografiei - scuarul CEC - Emile Zola - Sextil Puşcariu, reabilitări care au dus automat la creșterea valorii de piață a imobilelor poziționate pe aceste străzi. În plus, alte proiecte demarate în 2020 continuă anul acesta: amenajarea Parcului Tineretului - Pădurea Clujenilor, de pe Bulevardul Muncii, care va însemna o oază de verdeață și de relaxare pentru locuitorii din Iris și un interes sporit al cumpărătorilor pentru proprietățile din zonă; reabilitarea malurilor Someșului și a Parcului Armătura, adică noi zone verzi pentru cartierul Iris - gri, preponderent industrial în perioada comunistă, acum unul cu o dezvoltare rezidențială accelerată.

Întregul oraș, de altfel, va beneficia de noi proiecte pentru parcuri: Parcul Est, Parcul Bună Ziua, Parcul Zorilor, Cetățuia, Parcul Feroviarilor.

În Mănăștur, a început construcția bazei sportive „La Terenuri”, una similară bazei sportive din Gheorgheni. Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente, Bulevardul 21 Decembrie 1989, urmează să fie reabilitate și reamenajate, la standardele urbanistice moderne.

Și zona Expo Transilvania este vizată de proiecte de regenerare, ce presupun un nou parking, extinderea parcului Aurel Vlaicu, dotarea străzilor și spațiilor publice adiacente cu echipamente cu tehnologie de tipul Smart City. Centura Metropolitană, trenul metropolitan, metroul, un nou pod peste Someș, pasajul peste Tăietura Turcului sunt alte proiecte de infrastructură pe termen mediu și lung, care vor contribui la dezvoltarea orașului și a imobiliarelor, fiindcă un municipiu în care se poate circula mai ușor înseamnă, în ultimă instanță, o mai bună calitate a vieții, care va atrage noi locuitori, ce vor avea nevoie de noi locuințe.

În Cluj se previzionează chiar și un nou cartier, Sopor, pe 250 de hectare, un cartier construit de la zero, pe principii solide de urbanism, cu drumuri de acces trasate din start, cu spații verzi, cu toate facilitățile necesare vieții moderne. Și rețeaua de transport în comun este într-o continuă modernizare în Cluj-Napoca, prin introducerea de noi linii și prin intrarea în circulație a noi tramvaie și troleibuze. Adică, exact ceea ce caută și chiriașii și localnicii: transport modern, rapid și ieftin, în proximitatea locuinței. În anul 2020, trei noi parkinguri au fost date în folosință în cartierul Mănăștur, iar anul acesta urmează a fi finalizat parkingul Hașdeu.

Clujul a continuat și continuă să se dezvolte, iar dezvoltarea infrastructurii urbane merge mână în mână cu dezvoltarea imobiliară. Modernizarea unei zone nu poate însemna decât sporirea valorii de piață a proprietăților din acel areal, fie că vorbim despre apartamente, case, terenuri sau spații comerciale, ori de birouri.

Așadar, creșterea continuă, dovedită statistic, a pieței imobiliare, din ultimul an și din anii anteriori, și continua și susținuta dezvoltare a municipiului sunt cele mai importante argumente pentru care merită să investiți și în 2021 într-un imobil în orașul de pe Someș. O investiție imobiliară într-un oraș cu un potențial de dezvoltare precum Clujul nu poate fi decât una profitabilă! 

Welt Imobiliare vă oferă un portofoliu larg de imobile. Ne puteți contacta aici.