Un nou parc va crește valoarea locuințelor din zona Observatorului - Zorilor

Un nou parc va crește valoarea locuințelor din zona Observatorului - Zorilor

În cartierul Zorilor, zona Observator, conform unui nou plan urbanistic zonal supus dezbaterii publice, ar urma să fie construit un nou parc de cartier, care le va asigura condiții mai bune de locuire riveranilor.

La intersecția străzii Observatorului cu strada Lunii, pe amplasamentul actualului loc de joacă pentru copii și pe terenul viran din apropiere, clujenii s-ar putea bucura în viitor de o nouă zonă verde, vitală pentru acest areal cu blocuri noi și vechi. Bineînțeles că, din punct de vedere imobiliar, noul parc va spori valoarea apartamentelor pentru că va crește calitatea vieții locuitorilor.

Planul Urbanistic Zonal propune crearea unui parc de cartier complex, care va include un nou loc de joacă pentru copii, o zonă de recreere cu alei și mobilier urban destinat relaxării, o zonă de fitness, spații verzi amenajate peisagistic, peluză multifuncțională și o parcare pentru biciclete. Se dorește plantarea de arbori răspândiți pe întreaga suprafață a parcului, dar și păstrarea arborilor maturi existenți.

În vecinătatea viitorului parc există în prezent spații comerciale, de alimentație publică, servicii medicale, grădinițe, instituții de învățământ universitar și preuniversitar, stații de autobuz și de taxi, lăcașe de cult. Un nou parc ar completa facilitățile acestui cartier, făcându-l mai potrivit ca alegere pentru familiile tinere cu copii, dar și pentru clujenii care își doresc o oază de sănătate și de relaxare în apropierea locuinței.

Zona Zorilor – Observatorului a început să se dezvolte odată cu construirea locuințelor colective în anii 1980. În prezent, cartierul este în plină dezvoltare, extinzându-se spre sud, prin construirea de locuințe unifamiliale și colective. Extinderea s-a făcut fără amenajarea de spații verzi publice, așa că acest parc va oferi cartierului exact ceea ce până acum îi lipsea.

Cu excepția spațiilor verzi dintre blocuri, partea sudică a cartierului Zorilor nu mai are un alt teren liber cu potențial de transformare în zonă verde de agrement, așa că reglementarea PUZ pusă în dezbatere publică este bine-venită, cu atât mai mult cu cât terenul nu se suprapune cu nicio zonă protejată și spațiul este, în prezent, acoperit doar cu vegetație apărută spontan, nefiind necesare lucrări de demolare, ci doar de reamenajare urbanistică.

În prezent, apartamentele din cartierul Zorilor se tranzacționează cu valori medii de peste 1700 de euro pe metru pătrat util, cartierul fiind unul foarte bine cotat, preferat atât de cei care își doresc o locuință personală, cât și de investitorii care cumpără aici apartamente pentru a le închiria ulterior.

Facultatea de Arhitectură și Urbanism este situată chiar pe strada Observatorului, campusul studențesc al Universității Tehnice este pe aceeași stradă, iar Facultatea de Medicină e aflată la o distanță relativ redusă.

Mai ales proximitatea Facultății de Medicină face ca zona Zorilor să fie una foarte căutată, preferată de studenții străini, cărora proprietarii le pot închiria apartamentele la prețuri foarte bune.

Un parc în apropiere sporește valoarea cartierului și vă poate facilita tranzacțiile imobiliare, fie că este vorba despre cumpărare sau de închiriere.

Achiziționarea unui apartament într-un cartier aflat în plină expansiune urbanistică reprezintă, cu siguranță, o investiție profitabilă.

Consilierii Welt Imobiliare vă oferă o paletă largă de apartamente în cartierul Zorilor și vă vor ajuta să luați cea mai bună decizie, în funcție de bugetul disponibil și de așteptările pe care le aveți de la noua dumneavoastră proprietate.

Ne puteți contacta la adresele sau la numerele de telefon pe care le găsiți pe site-ul nostru aici.