Perspective de dezvoltare a Clujului imobiliar în 2020

Perspective de dezvoltare a Clujului imobiliar în 2020

Clujul continuă să se dezvolte ca oraș și în acest an, lucru care se va răsfrânge și asupra sectorului imobiliar, ce va beneficia de toate investițiile anunțate de către Primărie în marile proiecte de infrastructură ale urbei, bugetate în 2020.

Bugetul general al municipiului Cluj-Napoca în acest an este în valoare de 353.237.996 de euro, mai mare cu 7,39% în 2020 față de anul 2019, iar un oraș mai bogat le va oferi locuitorilor și condiții de viață mai bune și un apetit crescut pentru tranzacții imobiliare.

Trei parkinguri aflate în lucru în prezent în Mănăștur au termene de finalizare în vara acestui an (pe Primăverii nr. 8, nr. 20 și pe Mogoșoaia 9). Noile parkinguri vor duce la o fluidizare a traficului în cel mai mare cartier al orașului și vor spori valoarea apartamentelor din zonă. Locul de parcare nu va mai fi o problemă dacă veți achiziționa un apartament în proximitatea unui parking modern, fiindcă, pentru un abonament modic, și mașina va avea „casa” ei.

Un nou parking urmează a fi finalizat și în Hașdeu, unde cumpărarea unui apartament reprezintă o investiție profitabilă, acesta putând fi închiriat la prețuri foarte bune către studenții străini.

În plus, municipalitatea anunță realizarea achizițiilor publice pentru proiectarea și execuția a cel puțin încă două noi parkinguri în acest an.

Finalizarea modernizării și lărgirii străzii Bună Ziua va impulsiona piața imobiliară din cartierul omonim, unde se are în vedere și crearea unui nou parc.

În centrul orașului, străzile Regele Ferdinand, Tipografiei, Emile Zola, Sextil Pușcariu vor fi aduse la standardele urbanistice ale anului 2020, prin modernizarea și dotarea lor cu un mobilier stradal atractiv. Pe aceste străzi nou-nouțe, apartamentele de vânzare vor fi adevărate ponturi pentru investitori.

Anul acesta, în cartierul Mărăști vom avea prima stradă ”smart” din România, Molnar Piuariu, care va beneficia de mai mult spațiu pietonal, de iluminat inteligent, de bănci cu încărcare USB, wi-fi etc.

Vor demara în 2020 și lucrările de reabilitare a zonei Pieței Lucian Blaga și a Bulevardului 21 Decembrie 1989. Finalizarea achiziției publice pentru reabilitarea zonei străzii Kogălniceanu este un alt obiectiv al municipalității pentru acest an.

Primăria își propune finalizarea documentațiilor tehnice și de urbanism necesare pentru Centura Metropolitană a Clujului, care, odată realizată, va crește valoarea terenurilor și a proiectelor imobiliare edificate la periferia orașului.

În ceea ce privește spațiul verde, Clujul va cunoaște o dezvoltare ce va însemna o calitate a vieții net superioară pentru locuitori. Primăria își propune finalizarea parcului Între Lacuri, începerea lucrărilor la Parcul Tineretului și realizarea unui concurs de soluții pentru noi parcuri: Parcul Est și Parcul Bună Ziua.

În 2020 este programată începerea lucrărilor la reabilitarea Parcului Feroviarilor, a Parcului 14 Iulie, a Parcului Ștefan cel Mare, extinderea skate-park-ului Rozelor și realizarea achiziţiei publice pentru reabilitarea malurilor Someşului şi a parcului Armătura, pentru realizarea Parcului Zorilor şi a Bazei sportive şi de agrement „La Terenuri” din Mănăștur.

Mănășturul va beneficia și de finalizarea creşei noi din str. Grigore Alexandrescu (90 de locuri noi) şi de începerea lucrărilor la noul corp al creşei de pe str. Meziad (90 de locuri).

Va fi finalizată modernizarea grădiniţei „Căsuţa Poveştilor” şi vor începe lucrările la modernizarea grădiniţei „Floare de Iris”.

Continuarea proiectului pentru cartierul Sopor (250 de hectare), primul cartier realizat prin concurs de soluţii, este un alt obiectiv de anvergură al municipalității, avut în vedere în anul 2020.

Un oraș cu un buget ce crește de la un an la altul, care realizează investiții substanțiale în infrastructură, nu poate fi decât atractiv pentru investitorii din întreaga țară, indiferent că vorbim despre dezvoltatorii imobiliari în căutare de terenuri, despre investitorii care doresc să își plaseze banii în apartamente cu un randament bun la închiriere sau despre tinerii care se stabilesc aici și vor să își întemeieze o familie într-o locuință unde să se simtă acasă.

Continua modernizare a infrastructurii municipiului, atât în Centru, cât și în cartiere, va spori valoarea de piață a apartamentelor în arealurile în care se va circula mai fluent, unde vor exista noi locuri de parcare, noi parcuri de agrement, noi creșe, grădinițe și școli reabilitate.

Un apartament achiziționat la Cluj reprezintă o investiție sigură pentru că valoarea acestuia de piață va crește odată cu orașul și noua dumneavoastră proprietate vă va oferi un cămin confortabil sau o sursă substanțială de venit prin închiriere.

Consilierii Welt Imobiliare vă stau la dispoziție cu o ofertă variată, potrivită bugetului și dorințelor fiecărui client. Apelând la noi, în cel mai scurt timp veți găsi proprietatea de care vă veți bucura o viață, în unul dintre cele mai dinamice municipii din România.

Pentru mai multe detalii și pentru vizionări, ne puteți contacta aici.