Noi proiecte de modernizare vor face mai atractive locuințele din cartierul Mărăști

Noi proiecte de modernizare vor face mai atractive locuințele din cartierul Mărăști

Mărăștiul are toate șansele să devină, pe viitor, și mai atractiv din punct de vedere imobiliar, datorită proiectelor de modernizare care vizează ample zone din cartier.

La finalul lunii noiembrie, Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru proiectul reamenajării zonei Piața Mărăști și a străzilor adiacente, precum și pentru construirea unui parking subteran. Prin acest proiect, municipalitatea își propune revitalizarea cartierului prin reamenajarea, la standardele urbanistice actuale, a arealului pieței, care a rămas, în mare parte, neschimbat, de dinainte de 1989. Spațiile publice vor fi dotate cu echipamente cu tehnologie de tip Smart City, va fi îmbunătățit iluminatul stradal și vor fi plantate aliniamente de arbori și arbuști, pentru ca Mărăștiul să devină un cartier mai verde.

Noul parking subteran urmează să fie realizat în zona Aleii Bibliotecii, urmând a avea minimum 260 de locuri de parcare. Suprafața propusă pentru modernizare se întinde pe 10 hectare și va cuprinde Bulevardul 21 Decembrie 1989 (între Biserica Sf. Petru și sensul giratoriu Piața Mărăști), strada Fabricii, strada Aurel Vlaicu, Aleea Bibliotecii, străzile Crinului şi Ciocârliei.

Însă modernizarea cartierului Mărăști nu se va opri aici. Și zona Expo Transilvania urmează a fi regenerată printr-un proiect nou care va include un parc cu facilități sportive, zone pietonale la standardele anului 2020 și un parking cu minimum 350 de locuri.În parcul reabilitat vor fi plantați arbori, vor fi amenajate facilități sportive, zone de plimbare și una pentru copii, cu instalații de joacă creative și ecologice.

Alte puncte de atracție vor fi reprezentate de un teatru în aer liber și de un spațiu pentru workshop-uri și evenimente. Suprafața care urmează a fi revitalizată este una amplă, de 17 hectare, Parcul Aurel Vlaicu fiind propus pentru extindere. Străzile și spațiile publice adiacente urmează a fi dotate cu echipamente cu tehnologie de tip Smart City, urmând exemplul străzii Molnar Piuariu, prima stradă ”smart” din România.

Pentru îmbunătățirea calității spațiului public se dorește aplicarea principiilor Walkable City, prin care zona va deveni mai prietenoasă pentru pietoni. Vor fi amenajate, în acest sens, arealuri de tipul shared-space, o nouă infrastructură rutieră, trotuare, piste de biciclete, va fi montat un nou mobilier urban, va fi refăcută rețeaua de iluminat, iar spațiile publice vor beneficia de echipamente cu tehnologie smart.Străzile vizate sunt: Dâmboviţei (tronsonul dintre strada Ialomiţei şi calea ferată), Ialomiţei (tronsonul dintre strada Dâmboviţei și intersecția cu strada Fabricii de Zahăr), Tribunul Vlăduţiu (tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Răsăritului), Aleea Dâmboviţei (tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Cojocnei). Pentru noul parking, municipalitatea lucrează la identificarea amplasamentului în zona Expo Transilvania - IRA.

Vorbim, bineînțeles, despre proiecte care se vor întinde pe următorii ani și care vor extinde, practic, zonele deja modernizate din Centru spre cartierul Mărăști, care va avea în viitor o nouă față, mai modernă și mai prietenoasă cu locuitorii.Noile standarde urbanistice din cartier vor însemna o calitate mai bună a vieții riveranilor și, implicit, apartamente și case mai atractive pentru investitori și pentru cei aflați în căutarea unei noi locuințe.

Parkingurile care vor oferi sute de locuri de parcare vor contribui, de asemenea, la creșterea cotei de piață a imobilelor aflate în vecinătate, la fel zonele de agrement, facilitățile sportive și culturale. Orice apartament sau casă, cumpărate acum, vor valora mai mult după modernizarea cartierului, așa că este o idee bună să alegeți Mărăștiul pentru viitoarea investiție imobiliară sau pentru o locuință în care să aveți confortul civilizației moderne aproape de casă (stații de încărcare pentru vehicule electrice, spații verzi etc.). Brokerii Welt Imobiliare vă stau la dispoziție cu un portofoliu larg de apartamente și case în Mărăști.

Ne puteți contacta aici.


Foto: Google Maps