După o toamnă cu prețuri temperate, iarna este prielnică investițiilor imobiliare

După o toamnă cu prețuri temperate, iarna este prielnică investițiilor imobiliare

Tendința de stabilizare a pieței imobiliare a continuat în această toamnă, în acord cu trendul național și european. Acum, la început de iarnă, vom culege de fapt roadele stabilizării prețurilor care și-au domolit creșterea pe tot parcursul anului. Conform unui raport redactat de experții imobiliare.ro, prețurile proprietăților rezidențiale au crescut, la nivel național, cu 0,4% în trimestrul al doilea din 2019, în concordanță cu media europeană, care a fost în primul trimestru al anului de 0,3%. Ritmul de creștere în anul curent a fost în România de 3,5%, iar în Uniunea Europeană de 4%. Cluj-Napoca a înregistrat un avans de 4,3%.

Toate aceste date ne arată că orașul nostru, cu toate că este „campion” la prețuri, la o distanță semnificativă chiar și față de Capitală (metrul pătrat util costă la București 1310 euro, iar la Cluj 1570), nu este rupt de contextul economic al țării și al continentului din care facem parte. Clujul, datorită oportunităților pe care le oferă (locuri de muncă, evenimente culturale, viață socială activă), a crescut accelerat în ultimii ani, devansând alte orașe mari ale României, însă acum se aliniază la contextul general, care înseamnă stabilitate.

Cum investitorii care decid să își înmulțească banii pe piața imobiliară clujeană sunt din întreaga țară și chiar și din afara României, alinierea la ritmul european de creștere a prețurilor, la care asistăm acum, este una firească. Cererea a rămas una ridicată, oferta este pe măsură, iar echilibrul dintre cerere și ofertă se pare că a fost atins.

O piață imobiliară stabilă le oferă investitorilor siguranță și încredere, cumpărătorii putând căuta și găsi în prezent, fără presiunea unor prețuri galopante, proprietatea cea mai potrivită bugetului și preferințelor personale. Într-un astfel de mediu competitiv, agențiile imobiliare serioase fac diferența prin oferta calitativă, bine adaptată cerințelor clienților. „Talentul” brokerului imobiliar este acum, mai mult ca oricând, cel de a îl ajuta pe cumpărător să identifice, din multitudinea de proprietăți scoase la vânzare, cea care „îi vine mănușă”. Pentru comisionul de 2% pe care îl plătește, clientul primește satisfacția achiziționării apartamentului optim pentru o locuire confortabilă sau pentru o investiție din care să nu lipsească niciodată chiriașii!

Brokerii Welt Imobiliare, firmă cu peste 15 ani experiență, vă pot ajuta să găsiți cele mai bune oferte, indiferent spre ce cartier al Clujului vă orientați.

Mai multe informații despre cartierele Clujului imobiliar găsiți aici: Cartierele Clujului, explicate pentru cumpărătorii din afara orașului

Cu toate că prețurile tind să „înghețe”, la unison cu temperatura de afară, dezvoltarea orașului nu s-a oprit, așa că o ușoară creștere a valorii proprietăților este, în continuare, posibilă.

Noi cartiere se vor dezvolta de la zero. În Sopor este anunțată o viitoare zonă de locuințe de anvergura Mănășturului, dar cu o infrastructură publică modernă, desenată de la bun început pe planșele arhitecților și în teren, pentru un confort sporit al viitorilor locuitori.

Vechile zone industriale, cum este, de pildă, Irisul, primesc haine noi prin blocuri de locuințe care vor schimba cu totul, în cel mult un deceniu, specificul cartierelor comuniste.

Noi parcuri vor lua locul terenurilor virane sau vechile parcuri vor fi lărgite și reamenajate peisagistic. Municipalitatea le promite clujenilor amenajarea, pe viitor, a zece parcuri, pe o suprafață totală de 110 hectare.

În Cluj-Napoca, unele străzi neîncăpătoare sunt în proces de lărgire și de modernizare, cu piste de biciclete și mobilier stradal la standardele anului 2019, care va da orașului o altă față.

Stabilizarea prețurilor locuințelor, în cadrul acesta mai larg, al unui oraș aflat în plină expansiune și regenerare urbană, nu ar trebui să ne facă să tergiversăm decizia cumpărării, în speranța unor scăderi viitoare de prețuri. Atâta timp cât orașul crește și atrage tot mai mulți tineri și forță calificată de muncă, și prețurile se vor păstra la nivelul ridicat al urbei.

După o toamnă cu prețuri temperate, vine o iarnă prielnică pentru investițiile imobiliare! Iar cele mai profitabile investiții sunt doar la un click distanță, aici.