Căsuțele de vis în care și-ar dori copiii să locuiască

Căsuțele de vis în care și-ar dori copiii să locuiască

Welt Imobiliare, alături de prietenii de la Orășelul Copiilor, a lansat un concurs pentru viitoarea generație de constructori, arhitecți și proprietari de locuințe, numit „Căsuța mea de vis”, prin care i-a încurajat pe copii să își imagineze casa ideală. Dacă copiii au fost premiați cu jocuri Lego prin care își vor putea construi căsuțele, noi am primit în dar viziunile lor despre cum ar trebui să arate o locuință care să poată fi numită, cu adevărat, acasă!

Textele și desenele copiilor pot fi considerate naive, însă, citind printre rânduri, putem remarca anumite tendințe care, cel mai probabil, vor persista în timp ca nivel de aspirații, fiindcă multe dintre năzuințele care dăinuie de-a lungul vieții se formează la vârsta copilăriei. Așadar, pentru a fi dorite, locuințele de mâine vor trebui să fie mari și spațioase, înconjurate de zone verzi, vor fi cămine nu doar pentru oameni, ci și pentru animalele lor de companie. Visurile „imobiliare” ale copiilor sunt o invitație pentru urbaniștii orașului și pentru dezvoltatori la o construire responsabilă din care parcurile, aleile verzi și locurile de joacă nu ar trebui să lipsească. Copiii de astăzi, care vor cumpăra locuințe în viitor, se vor orienta spre spații luminoase, cu ferestre mari, cu compartimentări generoase, spre cartiere de unde vor putea admira pe geam și altceva decât blocurile alăturate. De asemenea, se remarcă în aspirațiile copiilor și un spirit artistic ce va putea fi satisfăcut doar prin clădiri cu o arhitectură mai poetică decât cea a blocurilor comuniste lipsite de personalitate.

Casele mari, preferate de majoritatea copiilor

În majoritatea textelor și desenelor, copiii își exprimă dorința de a avea o casă mare. Idealul vilei cu piscină transcende așadar vechile generații, spre cele noi:

„Eu îmi visez casa foarte mare. Casa mea vreau să aibă tobogan în loc de scări și să aibă piscină. Aș vrea să mai aibă și un garaj cu mașini și să mai aibă și un heliport pentru elicopter. Lângă casă aș vrea să fie și un teren de joacă și un teren de fotbal și baschet”, ne scrie un băiat.

Terenurile de joacă, așadar, și de sport, cum sunt cele realizate în complexul din cartierul Gheorgheni, sunt bine-venite și ar trebui să existe în proximitatea tuturor zonelor rezidențiale. Fetele își doresc, pe lângă „clasica” piscină, și animăluțe. Iar casa să fie, nici mai mult, nici mai puțin decât înaripată:

„O casă cu etaj și piscină, cu curte cu animale și mașină.”

„Aș vrea să aibă 2 etaje, să fie multicoloră și să aibă aripi!”

„O casă mare și frumoasă. Cu multe aparate inteligente. Și cât mai mare, unde să pot aduna animalele abandonate de pe stradă”, ne scrie o altă fetiță.

„Cu multe camere, cu o cameră frumoasă și cu multe jucării. Dar și o piscină mare și o pisică.”

O altă fetiță își dorește acasă un loc special pentru exprimat sentimentele:

„O casă mare cu curte, un loc unde pot să îmi exprim sentimentele. Un balansoar unde pot să stau pentru a mă relaxa. O cameră unde mă pot juca, citi, scrie.”

Multe camere, geamuri mari și curți pline de animale. Asta își doresc copiii:

„O casă cu 3 etaje și pe fiecare etaj câte 4 camere mari și încăpătoare cu geamuri și paturi mari. Holuri mari în care ne putem juca.”
„Mare, cu 2 etaje, o curte cu foarte multe animale.”
„Vreau o casă mare, cu grădină și un cățel.”
„În Cluj, cu 9 camere, 7 calculatoare și restul nu contează.”

„Va fi o casă mare, în care să locuiască o mare familie. Casa va avea 6 camere, din care una va fi mansardă.”
Există însă și copii mai poetici, care nu sunt impresionați de mărimea caselor, ci de spiritualitatea pe care o sugerează acestea, de confortul sufletesc pe care îl pot oferi:

„Cu mulți unicorni și pături pufoase!”, își dorește o fetiță să fie casa ideală.

„Vreau să fie o casă mică, cu o curte mare”, ne scrie o altă fată.
Copiii visează case integrate în natură și nu betoane ridicate doar lângă alte betoane, despărțite de asfalt:

„Casa mea de vis este lângă un lac sau un râu, într-un loc liniștit. Cu o grădină mare, modernă și cu culori de mare contrast. De formă pătrată, mică, dar frumoasă. Cu geamuri mari, panoramice.”

„Casa visurilor mele ar trebui să fie mijlocie. De culoarea crem. Să fie lângă un lac frumos cu pești și flori frumoase. Vreau să aibă două dormitoare, trei băi și o bucătărie mare. Mi-ar plăcea să aibă și o bibliotecă.”
Astfel arată câteva dintre căsuțele de vis ale celor mai mici dintre noi. Poate că nu ar trebui să le ignorăm visurile, dacă vrem ca peste două decenii să ne fie clienți.Brokerii Welt Imobiliare vă pot ajuta să vă găsiți căsuțele de vis dacă îi contactați la adresele pe care le găsiți aici.