Bulevardul Nicolae Titulescu va beneficia de o amplă regenerare urbană, care va spori calitatea vieții locuitorilor

Bulevardul Nicolae Titulescu va beneficia de o amplă regenerare urbană, care va spori calitatea vieții locuitorilor

Conform Planului Urbanistic Zonal de regenerare urbană supus dezbaterii publice în luna noiembrie a acestui an, bulevardul Nicolae Titulescu ar putea fi reconfigurat în viitor în așa fel încât întreaga zonă să devină de nerecunoscut.

Prin intervenții urbanistice de amploare, cartierul Gheorgheni, edificat în perioada comunistă, ar putea primi un suflu de modernitate, ceea ce ar spori cu mult și valoarea de piață a apartamentelor de aici, care sunt oricum și în prezent foarte bine cotate.

Cartierul Gheorgheni a fost construit în anii 1960 în estul municipiului, după un plan urbanistic ce a inclus numeroase spații verzi și zone de agrement, fiind unul dintre cele mai verzi cartiere ale orașului. Valoarea de piață a zonei este crescută și de noua bază sportivă, de mall, de FSEGA, însă, la fel ca în restul orașului, și în acest cartier parcările au devenit insuficiente pentru numărul mare de mașini. Problemă care ar putea fi rezolvată prin implementarea noului PUZ, care prevede 18 sisteme noi de parcare (inclusiv parkinguri subterane, modulare și automatizate) pe străzile:

Liviu Rebreanu 2-4, Iugoslaviei 66-68 zona sud, Iugoslaviei 66-68 zona nord, Bistriței 32-34 – Godeanu 7-9, Aurel Suciu 42-63, Aurel Suciu 18-20, Titulescu 111-115, Titulescu 43, Titulescu 41, Titulescu 10, Titulescu 14, Titulescu 17, Titulescu 6, Titulescu 29-31-33, Muncitorilor 6-14, Muncitorilor 20-30, Titulescu 2, Brâncuși 2 – Cipariu 15.

Dacă luați în calcul o investiție imobiliară în arealul acestor străzi, locurile de parcare noi care vor fi create vă vor crește și valoarea de piață a apartamentelor, pentru că vor însemna un confort sporit al locuirii.

Și transportul în comun în zona Titulescu va fi eficientizat prin benzile dedicate transportului public. Spațiul public este propus a fi reorganizat prin intervenții asupra aliniamentului de tei (înlocuirea speciei), eliminarea gardurilor metalice și prin mai multe locuri de joacă.

Noul PUZ propune reamenajarea Pieței Cipariu (intersecția cu strada Constantin Brâncuși), spațiu pietonal vast, în prezent insuficient valorificat, folosit pe post de parcare publică, loc de odihnă (scuarul verde) și punct de tranzit.

Se dorește „reamenajarea acestuia și creșterea atractivității prin transformarea dintr-un spațiu preponderent de tranzit într-unul de întâlnire, conectare și conectivitate pentru membrii comunității”. În acest sens, se are în vedere amplasarea de mobilier urban și facilități care să invite trecătorii la o oprire, mai ales în timpul sezonului cald (bănci, pergole, puncte de încărcare a dispozitivelor mobile, wi-fi, infopoint digital) și asigurarea unei ambianțe child și pet-friendly.

Și Piața Albinii (sud de Bulevardul Titulescu, sensul dinspre Cipariu și nord, pe diagonală) se dorește a fi revitalizată prin amplasarea de mobilier urban pentru odihnă și relaxare, diversificarea funcțiunilor comerciale și de servicii și prin realizarea unui pavaj interesant, care să individualizeze zona.

Pentru zona intersecției Titulescu – Liviu Rebreanu (și intersecția Titulescu – strada Bistriței), se propune creșterea atractivității „prin măsuri care să-i potențeze atuurile și care să-i crească vizibilitatea și notorietatea.

Vor fi luate măsuri de amplasare de mobilier urban pentru odihnă și relaxare, de amenajare peisagistică, iar pavajul existent va fi înlocuit cu unul nou, pentru a se personaliza zona.

Noul PUZ prevede și realizarea de intervenții asupra trotuarelor de pe Bulevardul Titulescu, în așa fel încât ele să devină mai plăcut de parcurs de către pietoni. Aici se dorește amplasarea de bănci, plantații de aliniament, garduri vii, un pavaj original, îmbunătățirea iluminatului stradal și interzicerea parcării mașinilor.

Prin Planul Urbanistic Zonal supus la începutul acestei luni dezbaterii publice se dorește, așadar, transformarea Bulevardului Nicolae Titulescu, dintr-o zonă exclusiv de tranzit, într-una inclusiv de promenadă și de relaxare.

Dotarea cu mobilier urban adecvat, amenajările peisagistice prietenoase, facilitățile moderne, crearea infrastructurii necesare pentru organizarea unor manifestări culturale pot transforma radical această zonă care beneficiază, în plus, și de proximitatea față de Centrul care astfel s-ar extinde ușor spre Gheorgheni.

O calitate sporită a vieții pentru locuitorii de pe Titulescu se va traduce, în viitor, cu siguranță, și în prețurile ridicate ale apartamentelor. Orice investiție realizată acum vă va aduce câștiguri substanțiale după modernizarea zonei.

Consilierii Welt Imobiliare vă stau la dispoziție cu un portofoliu bogat de apartamente în Gheorgheni. Îi puteți contacta aici.