13 sfaturi pentru a vă ajuta să vă vindeți proprietatea iarna

13 sfaturi pentru a vă ajuta să vă vindeți proprietatea iarna

Poate că iarna nu este sezonul cel mai favorabil vânzării unei locuințe, dar asta nu înseamnă că este imposibil, mai ales când aveți parte de o consiliere de succes. După cum veți vedea mai departe, cele 13 sfaturi nu presupun costuri deosebite sau vreun efort substanțial din partea dumneavoastră. Totul, veți vedea, ține de ambianță.

1. Fără gheață, fără zăpadă

Probabil că sfatul cel mai bun oferit de agenții noștri este și cel mai simplu: dacă accesul la proprietatea pusă în vânzare este îngreunat de zăpadă sau gheață, probabilitatea ca acea proprietate să se vândă scade. Acesta înseamnă că primul pas în a vă crește sansele de vânzare este să curățați aleile care duc spre proprietate de zăpadă sau gheață. La fel cum ați tăia iarba din fața unei case vara, pentru a-i menține un aspect îngrijit, la fel și iarna trebuie să îndepărtați "obstacolele" specifice sezonului. Dacă nu locuiți în casa oferită spre vânzare sau vremea deosebit de dificilă vă pune în imposibilitatea de a curăța dumneavoastră personal zăpada din apropierea proprietății, puteți să angajați o firmă specializată să facă acest lucru.

2. Întâmpinați cumpărătorii cu căldură

Dacă veți primi cumpărători în timpul iernii, trebuie să faceți locuința să pară cât mai călduroasă, mai primitoare și mai confortabilă cu putință. O metodă simplă de a face orice potențial cumpărător care vă vizitează proprietatea să se simtă confortabil este să vă asigurați că locuința este încălzită corespunzător. Dacă aveți un șemineu electric, porniți-l înainte de vizita cumpărătorilor - va oferi o ambianță foarte plăcută.

3. Profitați de lumina naturală

Dacă programul dumneavoastră, vă permite, încercați să primiți cumpărători în timpul zilei. În această perioadă a anului, dacă primiți vizitele cumpărătorilor după terminarea serviciului, nu veți putea beneficia de avantajul luminii naturale. Ideea de bază este să faceți casa cât mai luminoasă. Deschideți draperiile, curățați toate lămpile, candelabrele, aplicele de perete și înlocuiți becurile cu altele cât mai luminoase. Aprindeți toate luminile înainte să faceți turul locuinței cu vizitatorii. Dacă totuși sunteți nevoiți să prezentați proprietatea dumneavoastră în timpul serii, asigurați-vă că intrarea este luminată corespunzător. Dacă dumneavoastră v-ați obișnuit să mergeți pe o alee întunecată până la ușa casei, sunt mari șanse ca același lucru să nu fie la fel de confortabil pentru cumpărători.

4. Curățați ferestrele

Fiecare dintre noi acționăm pe baza primelor impresii, fie că este vorba de o altă persoană sau de o proprietate imobiliară. Această primă impresie este foarte importantă și în cazul cumpărării unei noi locuințe. Prin urmare, asigurați-vă că ferestrele casei dumneavostră sunt curate. În ochii cumpărătorilor, ferestrele murdare ar putea indica o întreținere slabă a locuinței.

5. Muzica... ambientală

Când vine vorba de prezentarea unei locuințe, grija pentru detalii de genul acesta vă va fi răsplătită. După cum spuneam și la începutul articolului, este important să creați o ambianță plăcută. Muzica clasică este o alegere potrivită. Ajustați sonorul la un nivel foarte mic, astfel încât să se audă încet în fundal.

6. Ca acasă...

Încercați să faceți în așa fel încât cumpărătorii să iși dorească să locuiască în casa dumneavoastră. Detalii mici, precum o pătură pufoasă așezată pe un fotoliu sau pe canapea, sunt pe cât de discrete, pe atât de eficiente.

7. Puneți în valoare lucrurile pozitive

Dacă locația casei dumneavoastră este în apropiere de un drum principal care este întotdeauna curățat iarna, spuneți-le acest lucru și cumpărătorilor. Ceea ce este important pentru dumneavoastră, este important și pentru viitorii proprietari ai respectivei locuințe.

9. O atmonsferă festivă

Chiar daca nu veți prezenta chiar dumneavoastră proprietatea, e important să vă tratați cumpărătorii ca și cum ar fi musafirii dumneavoastră. Pregătiți o farfurie cu fursecuri sau ceai cald. Veți fi surprinși ce impact puternic vor genera aceste mici gesturi.

10. Aveți grijă să răspândiți un miros plăcut în casă

Fie că veți folosi o esență de scorțișoară sau vanilie sau veți umple casa cu un miros de păine coaptă, efectul va fi, cu siguranță, sesizat. Dar nu exagerați. Dacă puneți lumânări parfumate în fiecare încăpere, s-ar putea ca vizitatorii să se întrebe ce miros încercați să mascați. Aveți grijă la mirosurile neplăcute, cu care e posibil ca dumneavoastră să vă fi obișnuit. Mirosul animalelor de companie sau al fumului se poate impregna în draperii, covoare sau canapele. Faceți un "test" olfactiv cu ajutorul unor cunoștințe sau a consilierului dumneavoastră imobiliar înainte să primiți vizitele cumpărătorilor. Pe urmă faceți curățenie, aerisiți și înlocuiți covorașele sau draperiile "vinovate" de mirosul neplăcut.

11. Protejați-vă investiția

Unii vânzători sau consilierii imobiliari care se ocupă de prezentarea unei proprietăți vor ruga cumpărătorii fie să se descalțe, fie să-și pună botoșei de unică folosință pe încălțăminte. Mulți cumpărători sunt impresionați în mod plăcut de acest detaliu. Este un indiciu al meticulozității și îngrijirii cu care este tratată locuința în cauză.

12. Folositi iarna în avantajul dumneavoastră 

Iarna, când copacii sunt desfrunziți, puteți să profitați de priveliștea care nu este atât de evidentă în timpul lunilor de primăvară și de vară. Folosiți fiecare avantaj pe care îl aveți. De asemenea, orice decorațiuni potrivite sezonului pot să atragă atenția asupra locuinței dumneavoastră.

13. Luați în considerare zona în care vă aflați

Dacă vă aflați într-o regiune de schi sau într-o zonă ferită de condiții meteo extreme, iarna poate fi, de fapt, un moment prielnic pentru vânzare.Speram că vă veți bucura în continuare de iarnă și de zăpada proaspăt căzută și că veți avea parte de o vânzare de success. Dacă aveți nevoie de sprijin și consultanță pentru cumpărarea sau vânzarea unei locuințe, vă invităm să apelați cu încredere la Welt Imobiliare.