Zonele din Cluj care vor fi modernizate în 2023

Diverse
30/01/2023

Zonele din Cluj care vor fi modernizate în 2023

Fiindcă zona în care este situat un imobil este foarte importantă atunci când dorim să cumpărăm sau să închiriem o locuință, Welt Imobiliare vă prezintă proiectele publice de modernizare anunțate a se finaliza anul acesta. Veți putea astfel lua o decizie luând în calcul nu numai specificul actual al zonei, ci și perspectivele de dezvoltare imediată.

În proiectul de buget al municipalității pentru 2023 sunt enumerate zeci de proiecte care se vor încheia în acest an. Vi le prezentăm pe cele mai importante.

Odată cu finalizarea lucrărilor de regenerare urbană a zonei străzilor Calea Moților - Calea Mănăștur - Uzinei Electrice - Oțetului - Mărginașă, locuitorii se vor putea bucura de o infrastructură publică modernă, aliniată la standardele prezente deja în centrul orașului. Un amplu areal de case și de blocuri noi va beneficia de noile amenajări care vor crește atât calitatea vieții proprietarilor și chiriașilor, cât și valoarea locuințelor. 

Și proiectele de regenerare a luncii Someșului și a platoului Sălii Sporturilor „Horia Demian” au termen de finalizare anul acesta, urmând a aduce un plus de verde și de modernitate în cartierele Plopilor și Grigorescu (unde clujenii vor beneficia și de Parcul 14 Iulie, revitalizat).

În cartierul Iris, inaugurarea podului Oașului - Răsăritului va fluidifica traficul rutier, iar parcurile Feroviarilor și Armătura, odate ce vor fi redate în folosință, vor aduce un plus de culoare cartierului odată gri, industrial, în prezent transformat într-unul rezidențial, cu ansambluri tot mai multe de blocuri noi, dar și cu străzi aerisite de case. În Iris, din acest an, am putea avea trei parcuri mari (Pădurea Clujenilor, Armătura, Feroviarilor) care vor crește arealul din punct de vedere urbanistic și imobiliar, satisfăcând pe deplin nevoile locuitorilor de recreere și agrement. Proiectul de reabilitare a Parcului Feroviarilor include și modernizarea străzii omonime, amenajarea malurilor și realizarea de pasarele pietonale peste râul Someș. Fiind situată și foarte aproape de centru, zona adiacentă va deveni una foarte atractivă din punct de vedere imobiliar, atât pentru cumpărare, cât și pentru închiriere.

Și cartierul Zorilor va deveni mai verde prin edificarea Parcului Observator, iar în Mănăștur un nou parc de cartier va prinde viață în urma demolării parțiale a centralei termice de pe strada Grigore Alexandrescu. După demolare, zona va fi amenajată cu loc de joacă, de fitness și spațiu de relaxare.

Și zona urbană Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente vor fi finalizate anul acesta, pentru a aduce un plus de savoare centrului orașului. Au fost începute lucrările și pe strada Universității.

Atunci când vă doriți o nouă locuință pentru a vă întemeia o familie, proximitatea unor spații educaționale bine dotate este importantă. Școlile care beneficiază de lucrări de modernizare care se vor încheia anul acesta sunt situate în cartierul Iris (Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga”, Grădinița Căsuța Poveștilor), în zona semicentrală (Seminarul Teologic Ortodox, clasele V-VIII), în Mănăștur (Școala Gimnazială ”Iuliu Hațieganu”).

Proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca pentru 2023 prevede și proiecte care vor debuta în acest an, urmând a fi finalizate în 2024: Parcul Primăverii (Mănăștur), Parcul Ion Luca Caragiale (zona Barițiu), Parcul Coridor Canalul Morii (zona Parcul Rozelor). De regenerare urbană vor beneficia străzile S. Toduță, G. Enescu, T. Grozăvescu (Piața 14 Iulie), dar și cele din arealul Pieței Karl Liebknecht (Iris). Proiecte de reabilitare a infrastructurii se vor derula și pe străzile Giuseppe Verdi, Valea Seacă și Valea Chintăului. 

Clujul este un oraș aflat într-o continuă dezvoltare și modernizare, iar pentru o investiție imobiliară cu un randament optim este important să cunoașteți atât potențialul actual al zonei, cât și perspectivele acesteia de creștere. Urmărind blogul Welt Imobiliare sunteți la curent cu noutățile din domeniu, iar pentru o achiziție sau pentru o închiriere inspirată, consilierii noștri vă invită să îi contactați!

Sursa foto: primariaclujnapoca.ro