Welt Imobiliare vă dorește la mulți ani și cele mai profitabile investiții și în 2020!

Welt Imobiliare vă dorește la mulți ani și cele mai profitabile investiții și în 2020!

În anul 2019, Clujul a rămas un magnet pentru investitorii imobiliari și pentru cei pentru care orașul a devenit „acasă”. Piața imobiliară clujeană, care s-a stabilizat în ultimii ani, și-a continuat trendul ascendent, în toate sectoarele – rezidențial, comercial, industrial, chirii, terenuri, case, apartamente. Cluj-Napoca a fost și va fi cel mai important pol regional de dezvoltare, care atrage investitorii și populația tânără din întreaga țară. Și, cum oricine vine la Cluj are nevoie de o locuință, vânzările și închirierile au continuat să fie foarte profitabile și în acest an.

2019 a fost prolific pentru sectorul construcțiilor, semn că încrederea investitorilor în piața imobiliară a rămas una solidă, în ciuda falselor predicții de criză de care am avut parte în ultimii 2-3 ani.

Conform datelor oficiale oferite de Institutul Național de Statistică, „în luna octombrie 2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 1,3%; faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 24,4%, respectiv cu 30,1%. În perioada 1 I - 31 X 2019, faţă de perioada 1 I – 31 X 2018, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 27,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 22,9%.”

Datele de mai sus reprezintă statistica la nivel național. Județul Cluj ocupă locul I pe țară, cu cele mai multe locuințe terminate în primele 9 luni ale anului 2019. În Cluj au fost finalizate 5.730 de locuinţe, în Bucureşti 5.282, în Ilfov 4.266, în Timiş 3.708, în Braşov 3.286, în Constanţa 3.001, în Iaşi 2.225, în Sibiu 2.145, în Bihor 1.699, în Argeş 1.649, în Suceava 1.217, iar în Dâmboviţa 1.025.

Sectorul imobiliar a rămas preferatul investitorilor și în anul 2019, datorită randamentului mult mai bun față de investițiile bancare. Iar Clujul este deja, de ani de zile, favoritul celor care vor să își înmulțească economiile prin achiziționarea unui apartament care aici aduce cea mai profitabilă chirie.

Și piața de birouri a înregistrat în anul 2019 tranzacții importante, semn că orașul continuă să se dezvolte, să ofere locuri de muncă bine plătite, care atrag o nouă populație tânără, care alege să muncească și să trăiască la Cluj. Noii clujeni au nevoie de noi locuințe și așa se explică cererea care s-a păstrat ridicată pe tot parcursul anului.

Pe fondul unei cereri constante, și prețurile și-au continuat traseul ascendent, însă ajustările nu au fost spectaculoase, piața imobiliară națională și locală fiind, în prezent, una matură și stabilă, fără mari fluctuații de la o lună la alta și de la un an la altul. Banii investiți în imobiliare cresc și prin prețul locuințelor, și prin chiriile încasate lunar, oferind un randament net superior unui depozit bancar, însă prețurile nu mai explodează, cum se întâmpla în trecut, nici în sus, dar nici în jos.

Schimbările legislative și de procedură bancară, din anul 2019 (privind achiziționarea mai multor locuințe cu TVA redus la 5%, înlocuirea ROBOR cu IRCC, scăderea gradului de îndatorare ș.a.), nu au influențat major piața imobiliară clujeană, care și-a menținut tendințele pozitive din anii trecuți. Fondurile pentru programul „Prima Casă” se vor diminua din 2020, așa că cei care doriți să accesați acest tip de creditare va trebui să vă grăbiți în luna ianuarie, să vă găsiți casa mult dorită!

Planurile urbanistice ale municipalității prevăd noi parcuri și locuri de agrement în Cluj, modernizări de străzi și de spații pietonale, investiții în mobilitatea publică și chiar un nou cartier. Clujul se va menține în topul preferințelor investitorilor și în următorii ani prin perspectivele de dezvoltare pe care orașul le oferă. Cel mai bun moment pentru a achiziționa o proprietate, în cel mai dinamic oraș din România, este „acum”, indiferent de data din calendar!

Welt Imobiliare vă stă la dispoziție și în 2020 cu cea mai bună ofertă de proprietăți și cu toate informațiile necesare pentru achiziționarea celei mai potrivite locuințe!

Vă dorim un an cu investiții imobiliare dintre cele mai profitabile!

Căutăm împreună, reușim împreună!

Ne puteți contacta aici.