Water(Apa)

Water(Apa)

Water (apa) cuvântul cu numărul trei

Astăzi am ajuns la cea de-a treia literă din acronim şi aceasta este „W” care înseamnă WATER (apa). Importanţa apei în organismul nostru o cunoaştem probabil cu toţii, cel puţin la un nivel teoretic, dar în practică nu cred că îi acordăm suficientă importanţă. Suntem 70% apă, deci este foarte clar că apă trebuie să aibă un rol important în viaţa noastră de zi cu zi pentru a fi sănătoşi. Aşa cum am făcut şi până acum, mai jos o să avem un articol preluat pentru a fi convinşi că vă oferim informaţii reale, de calitate şi cu adevărat utile despre cum să fiţi mai sănătoşi şi mai fericiţi.

Apă, apa, apă. Da, cu toţii ştim că trebuie să bem cât mai multă apă pentru a fi sănătoşi. Citeşte în continuare câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoască fiecare persoană. Am fost obişnuiţi că trebuie să bem opt pahare de apă pe zi. Cu toate acestea, femeile însărcinate şi cele care alăptează trebuie să consume mai mult de atât. Nu uita că ceaiul, cafeaua şi sucurile nu se pun la socoteală. Ele funcţionează ca şi diuretice şi scad cantitatea de apă din organism, amintește Health Care.

Lipsa acestui lichid din organism poate duce la o scădere a performanţei la locul de muncă. De asemenea, poate cauza constipaţie, creşte riscul problemelor renale şi urinare.Nu bea apă de la robinet. Clorul conţinut de aceasta este foarte periculos şi poate cauza cancer, boli de inima și multe alte afectiuni. Și fluorul poate duce la cancer. 

Cea mai simpla metoda de a face rost de apa potabila

Atunci când vrei să bei un suc, gândeşte-te că aceste băuturi nu sunt absorbite şi folosite de organism la fel de repede ca şi apa. De asemenea, apa rece este absorbită mult mai repede decât cea mai caldă. Consumă acest lichid de mai multe ori pe zi, nu aştepta până ţi se face sete. Fructele şi legumele conţin apă, aşa că cei care le mănâncă pot să bea mai puţină. Trecerea la o dieta bogată în fibre presupune și un consum mai mare de apă. Sportivii nu trebuie să consume alimente bogate în fibre, precum cereale integrale sau mere, înainte de a face exerciţii pentru că acestea absorb apa din corp în tractul intestinal. Oamenii în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită consumului de lichide pentru că organismul lor nu mai reacţionează foarte bine la această nevoie şi nu îşi dau seama cât trebuie să bea. Mulţi spun că nu beau apă pentru că se "umflă". Nu este adevărat, ba din contră, aceasta reduce balonarea. Alimentele bogate în sodiu, hormonii de sex feminin şi funcţia cardiacă slabă duc la balonare.

Articol preluat de pe site: https://www.ziare.com/viata-sanatoasa/apa/10-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stii-despre-apa-1169785

Pentru a vă ajuta în schimbarea unei locuinţe nu ezitaţii să ne contactaţi, pentru a vă schimba stilul de viaţă şi a bea mai multă apă vă oferim mai jos câteva strategii preluate pentru a fi convinşi că vă oferim informaţii de calitate atât despre imobiliare cât şi despre alte subiecte.

Strategii pentru a bea mai multă apă

Toată lumea ştie că este bine să consumi cât mai multă apa cu putinţă, dar câteodată chiar nu ai poftă de acest lichid sau chiar nu îţi este sete. Totuşi, dacă te hidratezi, pielea ta va fi mai frumoasă, vei slăbi, în cazul în care intenţionezi acest lucru şi organismul va funcţiona mai bine per total.

Din fericire, nu trebuie să bei doar apă simplă, punându-se la socoteală şi toate celelalte lichide sănătoase pe care le consumi de-a lungul zilei. Iată cum te poţi hidrata mai bine, conform Huffington Post.

Bea de cum te trezeşti: pune un pahar cu apă pe noptieră, astfel încât primul lucru pe care să-l faci când te trezeşti dimineaţă să fie a-l goli, sugerează dr. nutriţionist Keri Gans. Încearcă să consumi apă înainte de cafeaua sau ceaiul de dimineaţă.

Bea apă la birou: ţine o sticlă cu apă sau un pahar pe birou, din care să bei câte o gură din când în când. Astfel îţi vei crea un reflex şi nu va mai trebui să aştepţi să ţi se facă sete. Dacă vezi că neglijezi sticla, pune un post-it pe ea, astfel încât să îţi amintească ce important este să nu uiţi de apă.

Ia apă cu tine pe unde mergi: dacă nu ai o slujbă de birou sau pur şi simplu călătoreşti undeva, sub nicio formă nu trebuie să uiţi să iei o sticlă de apă cu tine.

Bea apă înainte să mănânci: bea cel puţin un pahar cu 20-30 de minute înainte să începi să mănânci. Nu numai că acest lucru te va hidrata, dar te va ajuta şi să mănânci mai puţin, lucru foarte bun pentru persoanele care vor să slăbească.

Diluează-ţi sucul: dacă eşti genul de persoană care chiar nu suportă gustul apei şi bea doar suc, alege unul total natural şi diluează-l cu foarte multă apă. Ai grijă ca acesta să nu conţină deloc zahăr. Doar stoarce o portocală sau alt fruct şi pune apă apoi.

Uită de sucurile carbogazoase: renunţă la orice asemenea băutură, căci reprezintă o bombă cu ceas pentru organismul tău. Dacă vrei să simţi ceva acidulat, bea apă minerală cu lămâie.

Dă aromă apei: dacă la fel, gustul apei este prea fad pentru tine, dă-i aromă cu zeamă de lămâie, fie cu mentă, pepene galben sau alte fructe care iți plac.

Ţine evidenţa cantităţii de apă băute: este bine să îţi notezi pe ceva câtă apă bei zilnic, asta în cazul în care nu ţii minte. Asta te va ajuta să nu scazi sub cantitatea minimă recomandată.

Articol preluat de pe :https://www.ziare.com/viata-sanatoasa/apa/strategii-pentru-a-bea-mai-multa-apa-1167594

Vă dorim o zi cât mai productivă astăzi şi să aveţi o săptămână plăcut alături de cei dragi, mâncând sănătos şi având grijă de alimentaţie, făcând sport pentru a fi cât mai tineri indiferent de vârstă şi savurând cât mai multă apă pentru ca organismul dumneavoastră să se fie hidratat şi fericit.

Marius M, Welt Imobiliare