Vând imobil! Singur sau prin agenţie imobiliară?

Vând imobil! Singur sau prin agenţie imobiliară?

Piaţa imobiliară pare să se stabilizeze iar unii proprietari care ezitau să îşi pună în vânzare locuinţele în timpul crizei, din cauza instabilităţii preţurilor, neştiind cum va evolua piaţa, încep acum să facă această mişcare. Când decideţi să faceţi acest pas, în mod inevitabil, apare întrebarea: merită să platesc o agentie imobiliara pentru a mă ajuta să îmi vând locuinţa? Unii proprietari nu sunt încântaţi la gândul că ar trebui să plătească agenţiei 2% din preţul vânzării pentru serviciile de intermediere imobiliara pe care le oferă aceasta. Însă tocmai serviciile acestea pot face diferenţa între o o vânzare de succes şi una eşuată – aceasta în cazul în care reuşiţi să vindeţi. Dacă vă aduce vreo consolare, vă informăm că în unele state, comisionul agenţiilor imobiliare se ridică până la 7% din preţul de vânzare. Alternativa ar fi să vă vindeţi locuinţa de unul singur. Decizia de a vinde fără ajutorul unor profesionişti imobiliari vă poate aduce o economie de 1.000 euro, în medie. Dar, este aceasta cu adevărat o economisire? Şi cu cât mai mare e preţul cu care se vinde locuinţa dvs., cu atât economisiţi mai mult. Şi totuşi...

Numărul celor care vând fără agenție este în scădere

A vinde fără agenţie nu este întotdeauna cea mai bună variantă. Agenţiile imobiliare oferă consiliere nepreţuită când vine vorba de stabilirea preţului, marketing, promovarea pe piaţă a locuinţei dumneavoastră, negociere, şi nu în cele din urmă, gestionarea documentelor şi a aspectului juridic al vânzării în general. Mai mult, plata comisioanelor de intermediere imobiliară către agenţie nu este foarte rigidă. Astfel, uneori comisionul se poate negocia cu agenţia în funcţie de valoarea şi specificul fiecărei tranzacţii în parte. Dintre locuinţele puse în vânzare, mai puţin de 10% sunt vândute de către proprietari, fără ajutorul unui agent imobiliar. Majoritatea vânzărilor sunt realizate prin intermediul agenţiilor imobiliare.

Va continua această tendință? 

Lucrurile nu par că se vor schimba prea curând. Vânzătorii obţin înţelegeri mai bune lucrând cu o agenţie şi îşi permit să plătească comisionul pentru serviciile oferite de profesionişti. Dacă preţurile apartamentelor ar fi şi mai mari, probabil am observa o creştere şi mai accentuată în rândul proprietarilor care aleg să îşi pună în vânzare locuinţele prin intermediul agenţiilor. În cel mai bun caz, alegerea de a vinde fără agenţie permite proprietarului să stabilească un preţ mai atractiv pentru locuinţa pusă în vânzare, dat fiind că nu mai trebuie să fie plătit comisionul agenţiei. Însă aici intervine dificultatea de a stabili care este preţul potrivit de cerere. Iar când vine vorba de stabilirea unui preţ, cunoştinţele celor ce fac asta zi de zi sunt foarte utile. De asemenea, timpul în care vă puteţi găsi un cumpărător şi finaliza vânzarea scade considerabil în cazul unei vânzări intermediate, datorită posibilităţilor mărite de promovare pe care o au agenţiile imobiliare. În medie, cei care vând prin intermediul unei agenţii obţin mai mulţi bani din vânzare decât cei care îşi vând locuinţa pe cont propriu. Iar diferenţa este mult mai mare decât comisionul unei agenţii.

Stabilirea prețului de cerere 

Una dintre cele mai importante servicii pe care le poate aduce un agent imobiliar este să ajute la stabilirea preţului. Un preţ bun asigură profitul maxim dintr-o vânzare şi, totodată, îndeplineşte cerinţele de timp ale vânzătorului. Unele agenţii vor face astfel de analize de piaţă în mod gratuit, în speranţa ca proprietarul să aleagă, în cele din urmă, serviciile agenţiei imobiliare.

Marketing-ul

În general, se observă că vânzările intermediate de agenţii sunt mult mai bine prezentate. Agenţia ştie care sunt aşteptările unui promitent cumpărător şi reuşeşte să-i stârnească interesul printr-o prezentare profesionistă. Agenţii imobiliari cunosc metodele care dau rezultate în marketing şi folosesc cu iscusinţă căile de promovare.

Aspectul juridic al vânzării

O agenţie poate ajuta şi când este vorba de aspectul juridic al vânzării, de actele şi procedurile legale care trebuie să fie îndeplinite pentru încheierea cu succes a contractului de vânzare-cumpărare. Multe dintre agenţiile imobiliare sunt în legătură permanentă cu birouri notariale, cu cele de avocatură sau cu banca care face creditarea, facilitând astfel întreg procesul vânzării.

Timpul

Timpul este unul dintre principalele motive pentru care proprietarii aleg să lucreze cu agenţii imobiliare. Proprietarii fără experienţă în domeniul vânzării, al procedurilor pe care aceasta le presupune vor fi nevoiţi să dedice timp şi bani pentru învăţarea acestui proces, pentru promovarea corespunzătoare a locuinţei lor şi pentru încheierea contractului. Cele înşirate sunt lucruri pe care un agent imobiliar le face în fiecare zi şi le poate îndeplini mult mai bine. Mai mult, agenţiile fac o selecţie a potenţialilor cumpărători – astfel prezentarea apartamentului se va face doar clienţilor solvabili şi cu adevărat interesaţi.Însă pentru vânzătorii cu proprietăţi atractive într-o piaţă imobiliară stabilă, care nu se grăbesc şi sunt dispuşi să aştepte, alegerea de a vinde pe cont propriu poate fi o metodă bună şi profitabilă de a vinde o locuinţă.

Noi vă urăm mult succes în vânzarea locuinţei dumneavoastră, indiferent ce decizie veţi lua.

Florina T, Welt Imobiliare