Vă cumpăraţi prima locuinţă?

Vă cumpăraţi prima locuinţă?

Vă prezentăm 7 sfaturi de luat în considerare atunci când cumpăraţi prima locuinţă.

  1. Începeţi cu elementele de bază. Încercaţi să menţineţi o abordare conservativă, atunci când vă cumpăraţi prima locuinţă.
  2. Analizaţi-vă veniturile. Astfel, puteţi avea o perspectivă cât mai realistă a posibilităţilor dvs.
  3. Luaţi în calcul imprevizibilul. E posibil ca în timp să întemeiaţi o familie, sau să realizaţi, după câţiva ani, că nu v-aţi dorit carieră pe care o urmaţi în prezent şi doriţi să faceţi o schimbare.
  4. Faceţi un calcul estimativ al cheltuielilor de întreţinere. Mulţi noi proprietari sunt uimiţi de cheltuielile anuale de întreţinere. Puţină prevedere vă poate scuti de multe neplăceri.
  5. Alegeţi cea mai bună variantă. Dacă bugetul nu va permite să achiziţionaţi casa dvs. ideala, este mai bine să vă mulţumiţi cu mai puţin, alegând o locuinţă mai ieftină, decât să alegeţi o locuinţă mediocră, care nu se ridică la înălţimea dorinţelor dvs, şi totodată, va consuma şi toate fondurile, în vreme ce va ţine ţintuiţi într-o locuinţă care nu vă este pe plac.
  6. Folosiţi-vă la maximum de locuinţă în care staţi în prezent. Cu cât locuiţi mai mult într-o casă, cu atât veţi amâna mai mult cheltuielile survenite odată cu mutarea într-o locuinţă nouă, sau mai mare.
  7. Regula de opt ore: dacă nu puteţi dormi noaptea pentru că vă îngrijoraţi cum vă veţi plăti următoarea ipotecă, nu aveţi nevoie de acea investiţie.


Sursa: consumerist.com

Florina T, Welt Imobiliare