Un nou proiect imobiliar inovator prinde viață în Dubai

Un nou proiect imobiliar inovator prinde viață în Dubai

Dubaiul, cândva o mică aşezare pescărească, este astăzi un centru urban futuristic în care visele au prins viaţă. Aici întâlneşti la tot pasul proiecte arhitectonice îndrăzneţe, rupte parcă dintr-un scenariu de film SF. Arhitecţi cu spirit vizionar au schimbat geografia locului "aruncând” în mare sute şi sute de milioane de metri cubi de nisip pentru a construi insule în formă de palmier (Palm Islands) vizibile din spaţiu. 

Prinţe minunile din Dubai se număra un arhipelag artificial care imită harta lumii - „The World”. În această „Lume” formată din 300 de insule, pentru câteva sute de milioane de dolari, celebrităţi cum sunt Michael Schumacher, Rod Stewart, David Beckham, Brad Pitt şi Angelina Jolie au devenit proprietarii unor „ţări”. În Dubai este parcă un concurs al depăşirii limitelor în domeniul construcţiilor. În Dubai se poate schia pe pârtii acoperite când afară sunt 40 de grade Celsius. Dacă tot au construit pe apă, de ce să nu construiască şi sub apă? Aşa se face că puteţi privi peştii înotând în mare în timp ce serviţi masa la un restaurant de prima mână sau tot aici vă puteţi lua o cameră într-un hotel subacvatic de lux. 

O altă minune a lumii este simbolul emiratului, giganticul Burj Dubai, cea mai înaltă clădire ridicată vreodată: 828 metri. Unde altundeva îşi putea avea locul un sport de lux cum este golful dacă nu într-o destinaţie de lux. Dubai este numărul 1 în golf conform Internaţional Golf Tour Operators Association. Printre atâtea edificii impresionante din Dubai vine aproape ca o normalitate construirea celui mai mare mall din lume. Clădirea va fi amplasată în cadrul unui complex de shopping şi grădini mai mari decât parcul Hyde din Londra şi va fi situat în centrul Dubaiului. Districtul "Mohammed Bin Rashid City", care preia numele şeicului, va include 100 de hoteluri şi zone rezidenţiale. Totodată, districtul va avea o suprafaţă totală de 5,1 kilometri pătraţi şi va cuprinde cel mai mare complex de galerii de artă din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Statul arab intenţionează să repornească mai multe proiecte întrerupte în timpul crizei, care a provocat căderea valorii proprietăţilor imobiliare din emirat cu 65 la sută. Printre noile proiecte anunţate în Emirate se numără şi o replică a Taj Mahal, de patru ori mai mare decât originalul.

Sursa: www.money.ro

Valentin T, Welt Imobiliare