Un nou parc pentru locuitorii din cartierul Zorilor

Diverse
21/11/2022

Un nou parc pentru locuitorii din cartierul Zorilor

Vechile și noile cartiere ale Clujului, în care spațiile verzi erau deficitare până acum, beneficiază de investiții masive din partea municipalității, hotărâtă în ultimii ani să echilibreze compoziția urbanistică a orașului (dominat de tot mai multe clădiri rezidențiale și de birouri) prin construirea unor noi parcuri sau prin renovarea și extinderea celor vechi. 

În luna noiembrie, în arealul Zorilor - Bună Ziua au fost anunțate două noi parcuri. Pentru Parcul Bună Ziua a fost semnat contractul de proiectare, iar pentru cel din Zorilor a fost dat ordinul de începere a lucrărilor. Dacă Parcul Bună Ziua se va întinde pe o suprafață vastă de 10,7 hectare, cel din Zorilor va fi amenajat pe un teren de numai 1,2 ha, dar le va oferi clujenilor diverse posibilități de relaxare și de agrement într-un cartier în care mai multe spații verzi pot doar crește calitatea vieții și, implicit, valoarea proprietăților.

Noul Parc Observator, care poartă numele străzii pe care este situat, fiind amplasat chiar în inima cartierului Zorilor, le va oferi tuturor locuitorilor posibilitatea petrecerii timpului liber într-un spațiu verde de calitate, realizat la standarde moderne, cu facilități variate: loc de joacă pentru copii, zonă de recreere pentru seniori (cu mese de șah și fântâni arteziene), zonă de fitness, zone de promenadă și piste pentru biciclete. Sistemul de iluminat LED prevăzut va fi operat prin telegestiune, iar întreaga infrastructură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran.

Proiectul presupune plantarea a peste 180 de arbori și peste 240 de arbuști, pe lângă cei deja existenți, iar sistemul de irigație prevăzut va asigura prospețimea vegetației în perioadele de secetă.

Aleile vor fi amenajate din materiale permeabile pentru un impact minim asupra mediului și vor permite accesul persoanelor cu dizabilități în toate zonele parcului.

Obiectivul declarat al municipalității clujene este ca până în 2030 să planteze peste 100.000 de arbori și să creeze și să extindă peste 190 de hectare de spații verzi. După Centru, Iris, Mărăști, Grigorescu, a venit și rândul cartierului Zorilor să beneficieze de noi zone verzi. 

Din punct de vedere imobiliar, cartierul, deja foarte bine cotat, va fi și mai râvnit după finalizarea investiției publice, care ar trebui să dureze circa 9 luni. În prezent, prețul mediu pe metru pătrat al apartamentelor de vânzare în Zorilor e în jurul valorii de 2 500 de euro, iar viitorul parc ar putea influența pozitiv și prețurile din arealul înconjurător. Dacă vă doriți un apartament pentru o investiție profitabilă sau pentru o locuire confortabilă, spre această zonă merită să vă îndreptați atenția.

Consilierii Welt Imobiliare vă stau la dispoziție cu un portofoliu bogat de apartamente, iar pe site-ul nostru puteți afla toate noutățile imobiliare, pentru o decizie informată. Vă invităm să ne contactați!