Trucuri pentru a îmbunătăţi aspectul exterior al casei dumneavoastră

Trucuri pentru a îmbunătăţi aspectul exterior al casei dumneavoastră


Fie că vă pregătiţi locuinţa pentru vânzare, sau pur şi simplu doriţi ca aceasta să arate bine, nu uitaţi de exterior – mai ales de curte şi uşa principală! Aveţi aici nişte trucuri extraordinare despre cum să vă puneţi în valoare locuinţa şi cum să asiguraţi o primă impresie excelentă, venite tocmai de la experţii care se ocupă cu decorarea proprietăţilor imobiliare în vederea vânzării lor. 


Faceţi o plimbare până la colţul străzii


Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să mergeţi până la colţul străzii şi să vă priviți casa din stradă. Această privelişte va fi, probabil, prima impresie pe care cumpărătorii sau agentii imobiliari o vor avea asupra casei dvs. Luaţi-vă timpul ca să analizaţi care este aspectul curţii dumneavoastră. Uşa din faţă are un aspect proaspăt şi primitor? Dar curtea, aceasta este curată şi îngrijită? Acestea sunt detalii care au un impact major asupra primei impresii pe care vizitatorii o vor avea la vederea casei dvs. Dacă vi se pare că ceva nu arată bine, consultaţi cărţi, reviste sau profesionişti în domeniul decoraţiunilor ca să vă ajute să maximizaţi interesul potenţialilor cumpărători pentru locuinţa dvs. O expertă în domeniu, Michelle Molinari, a găsit metoda perfectă de a îmbunătăţi în mod constant exteriorul locuinţelor. Ea adăugă flori albe înflorite în curţile caselor, fiindcă acestea “arată întotdeauna bine în poze”, spune aceasta. Molinari recomandă de asemenea delimitarea spaţiului de grădină, folosind ceea ce se numeşte “mulchhttps://ro.wikipedia.org/wiki/Mulci ), un amestec de plante uscate mărunţite, care poate avea diverse culori. Mai mult, aceasta sugerează asortarea culorii mulciului cu culoarea acoperişului. Această potrivire va face casă să pară mai atrăgătoare privirii.


Un detaliu crucial: Uşa principală


Nu uitaţi de uşa principală! Este un detaliu foarte important. Unii experţi recomandă folosirea aceleiaşi culori, atât la vopseaua exterioară, cât şi pentru uşa principală, însă aceasta nu este o regulă bătută în cuie. De exemplu, pentru o casă cu pereţii exteriori crem cu margini gri, ar merge foarte bine o nuanţă de albastru intens pentru ușa principală. Un perete gri, cu margini albe, ar arăta uimitor cu o uşă neagră. Unii producători de vopsele sugerează combinaţii de vopsele exterioare (pentru pereţi, margini și uși), pentru a ajuta cumpărătorii să determine care culori se potrivesc cel mai bine cu exteriorul și stilul casei lor.O altă îmbunătăţire a aspectului exterior îl conferă ghivecele cu plante și mesele și scaunele de grădină. Karen Eubank de Schela Eubank din Dallas, Texas, sugerează amplasarea unui ghiveci de rozmarin în apropierea uşii principale, eventual pe treptele care duc la aceasta. Aceasta este o modalitate foarte bună de a asigura o imagine primitoare potenţialilor cumpărători, încă din clipa în care păşesc pe uşă.


Numerele casei pot fi transformate într-un atu!


Nu în cele din urmă, este important să menţionăm că numerele casei sau iluminarea potrivită sunt detalii care nu trebuie neglijate. Numărul casei se vede cel mai bine dacă cifrele au o culoare închisă, amplasate pe un fundal de culoare deschisă. Acestea sunt foarte importante pentru vânzarea casei dvs. Asiguraţi-vă că iluminarea este suficientă pentru că numerele să poată fi citite cu uşurinţă din drum. Iar dacă partea din faţă a locuinţei dvs. nu se vede foarte bine de la stradă, mai amplasaţi o tăbliţă cu numere mai aproape de drum (eventual pe gard), astfel încât cumpărătorii să nu rateze locuinţa dumneavoastră! Sperăm că toate aceste sfaturi vă vor ajuta să vă puneţi în valoare locuinţa pentru a crea o primă impresie favorabilă!


Sursa: www. zillow.com


Florina T, Welt Imobiliare