Top 10 - Cele mai înalte clădiri din Europa

Top 10 - Cele mai înalte clădiri din Europa

Cea mai înaltă clădire din Europa este Mercury City-Moscova, Rusia. Europa este renumită pentru zonele sale pitorești şi pentru arhitectura din centrele istorice ale marile oraşe, în care timpul parcă s-a oprit în loc. Pe lângă aceste centre istorice care rămân embleme ale oraşelor şi păstrează legătura cu trecutul pe harta Europei apar tot mai multe clădiri înalte supranumite zgârie-nori. Din nevoia de a construi cât mai mult, pe suprafeţe de teren cât mai mici oraşele încep să evolueze pe verticală. Zgârie-nori sunt parte a arhitecturii moderne, avangardiste. Aceste clădiri cu arhitectură simplificată sunt turnuri moderne ridicate în special din beton, oţel şi sticlă. Aminteam zilele trecute pe blog despre cea mai înalta cladire din Romania, cu o înălţime de 137 de metri şi 37 de etaje, turnul de birouri SkyTower. Un pitic am putea spune dacă ne uităm la urmatorul clasament al celor mai înalte clădiri din Europa.

Potrivit unei date de baze realizată de Emporis, cele mai înalte clădiri din Europa sunt în Moscova. În Moscova există 87 de zgârie-nori care au cel puțin 100 de metri înălțime și cel puțin 40 de etaje. Iar în clasament capitala Rusiei are cinci clădiri. În clasamentul cel prezentăm în continuare capitală rusiei Moscova este prezentă cu nu mai puţin de 5 zgârie-nori, tot acolo fiind şi cea mai înaltă clădire de pe bătrânul continent.

Locul 10: Torre de Cristal-Madrid, Spania. Înălțime: 250 de metri

        

Locul 9: MesseTurm-Frankfurt, Germania. Înălțime:256 de metri

       

Locul 8: Capital City St. Petersburg Tower-Moscova, Rusia. Înălțime: 257 de metri

      

Locul 7: Commerzbank Tower-Frankfurt, Germania, Înălțime: 259 de metri

      

Locul 6: Sapphire Tower-Istanbul, Turcia.Înălțime: 261 de metri

      

Locul 5: Triumph-Palace-Moscova. Înălțime: 263 de metri

      

Locul 4: Naberezhnaya Tower C-Moscova, Rusia. Înălțime: 268 de metri

      

Locul 3: Capital City Moscow Tower-Moscova, Rusia. Înălțime: 301 metri

      

Locul 2: The Shard-Londra, Marea Britanie. Înălțime: 309 metri

      

Locul 1: Mercury City-Moscova, Rusia. Înălțime: 338 metri

      

...şi totuşi, se estimează că toate aceste clădiri vor fi nişte clădiri mici în comparaţie cu cu giganţii care se vor ridica peste mai puţin de 10 ani. 

Sursa: www.adevarul.ro

Valentin T, Welt Imobiliare