Soare

Soare

Astăzi, în cea de-a patra zi, vorbim despre SOARE şi importanţa lui pentru sănătatea noastră. Soarele nu este important doar pentru noi oamenii, ci pentru întreaga planetă fie că vorbim de plante, animale şi flori. O zi însorită înseamnă şi o zi în care suntem mai veseli, optimişti şi calmi. Un vechi proverb spune: “Unde nu intră soarele pe geam, intră doctorul pe uşă”.

Deşi studiile ştiinţifice au demonstrat că expunerea la soare este nocivă, s-a constatat că lipsa lui poate provoca dezechilibre majore în privinţa sănătăţii. Soarele şi căldura lui sunt indispensabile naturii iar omul, ca parte integrantă din natură are nevoie de acestea pentru o stare de bine, vitalitate şi sănătate. Principalele probleme cu care se confruntă persoanele ce nu se expun la soare sunt: deficienţa de vitamina D este un inamic mortal ce poate duce la apariţia diferitor tipuri de cancer (de colon, de sân, de prostată, ovarian etc.) şi osteoporoza, scleroza multiplă sau boli de inimă. Studii efectuate de cercetătorii americani şi norvegieni evidenţiază faptul că locuitorii zonelor nordice sunt mai predispuşi la cancer din cauza lipsei vitaminei D. Deficienţa vitaminei D la bebeluşi se poate transforma în boli cronice ce se vor dezvolta la o vârstă mai mare. Tulburarea afectiv sezonieră (SAD) se manifestă în special iarna, prin iritabilitate, dificultăţi de concentrare, creşterea apetitului, lipsa energiei şi scăderea libidoului. Simptomele dispar în general când cei afectaţi se expun la soare. Studiile efectuate în SUA arată că persoanele care nu se expun la soare sunt mai predispuse la depresii. Îmbătrânirea pielii are loc într-un ritm mai alert iarnă din cauza lipsei soarelui şi implicit a luminii naturale la care se adaugă şi lipsa vitaminei D. Cearcănele şi pungile din jurul ochilor devin mai pronunţate, acest lucru remediindu-se vara. Pe lângă cele menționate mai sus, soarele poate face și rău. Acest lucru se petrece când expunerea la soare este între orele nepotrivite și în exces.

Pe lângă cele menționate mai sus, soarele poate face și rău. Acest lucru se petrece când expunerea la soare este între orele nepotrivite și în exces. Articol preluat de pe :https://www.neimedica.ro/importanta-soarelui-pentru-sanatate#ixzz2DPaxthry Astăzi chiar dacă soarele îşi va face mai puţin simţită prezenţa, printr-un zâmbet, compliment sau gest puteţi aduce soarele în viaţa celor din jur. Nu ezitaţi să faceţi acest lucru. O zi însorită de gesturi şi zâmbete.

Pentru alegerea unui apartament cât mai însorit puteți consulta site nostru www.weltimobiliare.ro.

Marius M, Welt Imobiliare