Renovarea bailor - greseli frecvente

Renovarea bailor - greseli frecvente

Nu-i plăcut deloc atunci când trebuie să învățăm din propriile greșeli, așa că, am întocmit o listă de 5 greșeli frecvente făcute în renovarea băilor. Deși baia probabil că nu va fi primul lucru la care se va uita un potențial cumpărător, este totuși un element care poate să fie decisiv pentru tranzacție.

1. Nesocotirea distanței corespunzătoare între obiectele sanitare și a planului general al băii 2. Alegerea materialelor necorespunzătoare

Renovarea băilor nu pare un lucru complicat, însă lipsa de conștientizare asupra spațiului disponibil în faza de planificare a renovării poate să ducă la probleme în stadiile mai avansate ale renovării.

Imagine similară

Sursa: quantiply.co

De ținut minte: Doar pentru că un obiect, încape în perimetrul băii, nu înseamnă că se poate utiliza în mod confortabil în acel spațiu. Funcționalitatea ar trebui să fie criteriul principal în design-ul băii.De exemplu, dacă alegem un duș cu ușă, amplasarea acestuia ar trbui să permită ca ușa să se deschidă complet. Nimeni nu-și va dori să se strecoare în duș printr-o ușă deschisă parțial în fiecare dimineață. Un lavoar îngust poate părea o idee bună pentru o baie mică, însă vă asigur că spălatul dinților va deveni o activitate ceva mai complicată. Dacă amplasarea unui lavoar de dimensiuni normale nu este posibilă, poate lavoarele pe colț ar putea să fie o soluție pentru dumneavoastră.Alte lucruri de luat în considerare sunt asigurarea unui spațiu suficient pentru utilizarea confortabilă a vasului de toaletă, lavoarului, precum și a eventualelor spații de depozitare prevăzute.De asemenea, trebuie să ne asigurăm că distanța între anumite elemente din baie nu este excesivă. Suportul de hârtie igienică, de exemplu, ar trebui să fie relativ aproape de vasul de toaletă, astfel încât inclusiv un copil să poată ajunge la el. Eventualele prize prevăzute ar trebui să fie utilizate cu ușurință de la lavoar sau oglindă.

 

Sursa: pinterest.com 

2. Alegerea materialelor necorespunzătoare

Băile sunt supuse unei cantități mai mari de abur și umezeală decât alte încăperi ale unei locuințe tipice. Mai mult decât atât, pentru curățarea băii, sunt folosite deseori cele mai puternice substanțe și agenți de curățare pe suprafețele din baie. Acești doi factori pot cauza deteriorări accentuate dacă nu sunt selectate materiale corespunzătoare în finisarea băii.Prin urmare, sunt recomandate finisajele care pot să reziste agenților de curățare duri, care să nu permită dezvoltarea mucegaiului și să își mențină forma atunci când sunt în contact cu abur, apă sau căldură. Sunt de evitat materialele poroase, care rețin umiditatea și permit mucegaiului să se dezvolte nevăzut.

3. Neglijarea nevoii pentru spații de depozitare

Nimeni nu se plange că are prea mult spațiu de depozitare, în baie sau altundeva în locuință. Când realizați planul de design al unei băi, aveți grijă să prevedeți și spații de depozitare în aceasta.Luați în calcul câte persoane vor utiliza baia. Nu faceți greșeala de a asigura spațiul de depozitare suficient pentru o singură persoană într-o locuință cu 4-5 încăperi.

bathroom-storage-1

Sursa: www.goodshomedesign.com

4. Omiterea sursei de ventilație

Ventilația nu este aspectul cel mai estetic din designul unei băi, dar este esențial pentru funcționalitatea acesteia. Dacă nu este prevăzută o sursă adecvată de ventilație pentru baie, lăsăm deschisă posibilitatea ca baia să devină în viitor un mediu favorabil de creștere pentru mucegai, igrasie și alte probleme costisitoare. De asemenea, va fi destul de neplăcut să folosim baia în condițiile în care aceasta nu este ventilată corespunzător în timpul sau după utilizarea dușului.Într-un scenariu ideal, în baie se vor integra atât surse de ventilație naturale cât și artificiale. O fereastră va fi excelentă pe timpul verii, de exemplu, însă nu va fi de mare ajutor în timpul iernii. În alegerea ventilatorului pentru baie, acesta trebuie să fie adaptat la dimensiunea spațiului pe care urmează să îl deservească. 

Sursa: pinterest.com


Sursa: praktiker.ro 

5. Lăsarea planurilor pentru iluminarea băii pe final

Multa lume consideră iluminarea ca fiind un accent suplimentar la o renovare. Deși obiectele de iluminare sunt fixate la locul lor mai târziu în procesul de renovare, amplasarea acestora ar trebui plănuită încă de la început.

Baia este spațiul unde mulți dintre noi se pregătesc pentru ziua în curs, motiv pentru care iluminarea corespunzătoare este esențială.

Dacă așteptăm până la sfârșit ca să stabilim modalitatea de iluminare din baie, este posibil să avem spații întunecate în baie. În funcție de obiceiurile și preferințele proprii, este posibil să avem sau nu nevoie de o sursă de lumină în duș. Cert este, pe de alta parte, că nimeni nu iși dorește să folosească toaleta în semi-întuneric. Este mai ușor să facem ajustări la început pentru asigurarea unei iluminări corespunzătoare decât la sfârșitul procesului.

 

Sursa: pinterest.com