Pasajul rutier subteran de la intersecția Bulevardului Muncii cu strada Oașului - un nou pas în dezvoltarea cartierului Iris

Diverse
29/12/2023

Pasajul rutier subteran de la intersecția Bulevardului Muncii cu strada Oașului - un nou pas în dezvoltarea cartierului Iris

Intersecția Bulevardului Muncii cu strada Oașului va fi modernizată printr-un pasaj rutier subteran care va fluidiza considerabil traficul într-o zonă care, în ultimele decenii, a cunoscut o dezvoltare imobiliară extraordinară, care a transformat acest areal într-unul cu precădere rezidențial, cu nimic mai prejos față de alte cartiere. 

Cu toate că, în trecut, Irisul era considerat o zonă predominant industrială, acum acest spațiu urban beneficiază de toate facilitățile necesare unei locuiri de calitate: parcuri reabilitate, infrastructură rutieră modernizată, zone comerciale, școli ș.a.m.d. Noul pasaj subteran, împreună cu celelalte investiții publice și private, va contribui suplimentar la creșterea calității vieții clujenilor care se stabilesc aici și, în ultimă instanță, la sporirea valorii proprietăților imobiliare. 

Documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ,,Realizare pasaj rutier la intersecția Bulevardului Muncii cu strada Oașului” au primit aprobarea consilierilor locali în luna decembrie, acest proiect urmând a își continua pașii legali în anul 2024 cu lansarea licitației pentru proiectare și execuție.

Durata estimată de realizare a investiției este de 28 de luni, din care durata de realizare a lucrărilor este de 22 de luni, iar lungimea tronsonului amenajat este de 444 de metri, pasajul urmând a avea 85 de metri.

Strada Oașului și Bulevardul Muncii reprezintă un cordon principal de mobilitate în municipiul Cluj-Napoca, preluând un trafic însemnat dinspre Centura Apahida, colectând și traficul din cartierele învecinate, fiind astfel o zonă permanent aglomerată, cu blocaje în sensul giratoriu de la intersecția celor două străzi, unde se află și un mare centru comercial spre care se îndreaptă sute de mașini. 

Reconfigurarea zonei, realizarea pasajului rutier subteran și a unor noi șine pentru circulația tramvaiului vor fluidiza traficul congestionat din prezent, cu beneficii semnificative pentru șoferi, pentru pietoni, pentru utilizatorii transportului în comun și pentru riverani. Soluția tehnică aleasă presupune și reamenajarea trotuarelor și a tuturor spațiilor pietonale și, astfel, modernizarea va cuprinde întregul spațiu urban, nu doar calea de rulare.

În cartierul Iris, în prezent, prețul mediu al apartamentelor de vânzare se situează în jurul valorii de 2.250 euro/mp. Apartamentele se închiriază la un preț mediu de 10 euro/mp. Valoarea proprietăților din zonă va crește, în mod firesc, odată cu dezvoltarea infrastructurii, care aduce condiții mai bune de trai, așa că este o idee bună să investiți acum într-un areal aflat în plin avânt de creștere imobiliară, unul care vă oferă atât apartamente în blocuri noi, în ansambluri rezidențiale proaspăt edificate, cât și în blocuri vechi, case și vile pe străzi liniștite, terenuri și spații industriale sau comerciale. Pentru cele mai bune achiziții, Welt imobiliare vă stă la dispoziție cu un portofoliu bogat de proprietăți. 

Echipa Welt Imobiliare vă urează sărbători fericite și un an nou prosper, cu investiții cât mai reușite! Căutăm împreună, reușim împreună!