Oraşele cu cea mai ridicată calitate a vieţii din lume

Oraşele cu cea mai ridicată calitate a vieţii din lume

Ştiaţi că în topul celor mai bine cotate oraşe, ca nivel de trai şi calitate a vieţii, majoritatea locurilor sunt ocupate de oraşe europene? În acest an fruntaşa clasamentului este capitala Austriei, Viena, un oraş al culturii şi muzicii, romantic şi imperial. Dintre cele 221 de oraşe, oraşul Bagdad din Irak ocupă ultimul loc, având cel mai scăzut nivel de trai.

În top 10 se remarcă prezenţa a 8 oraşe europene. De asemenea, Elveţia şi Germania ies în evidenţă, având fiecare câte trei oraşe în primele 10. Topul este completat de cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, un oraş-port din Canada, şi de către cel mai mare oraş din Australia, Sydney.

În extrema cealaltă a clasamentului se află oraşele cu cel mai scăzut nivel de trai. Majoritatea sunt în Orientul Mijlociu sau în Africa. Am regăsit cu stupoare în extrema negativă un drapel care semăna izbitor de mult cu cel al României. Din fericire, în dreptul drapelului nu este numele ţării noastre, ci un stătuleţ mic din inima moartă a Africii. Mai jos vă prezentăm ţările cu cele mai multe oraşe în top, respectiv poziţionarea în clasament al oraşului "fruntaş" din fiecare ţară.

Statele Unitele ale Americii domină topul 50 al oraşelor cu cel mai înalt nivel de trai, însă numai prin cantitate. Dintre cele 8 oraşe cu care este reprezentată S.U.A în acest clasament, cel mai bine poziţionat este Honolulu, situat pe locul 28. Oraşul de frunte al Marii Britanii este abia pe locul 38, în vreme ce Barcelona, din Spania, se află pe locul 40, urmat îndeaproape de capitala Japoniei, Tokio, situată pe locul 44. Germania pare să fie ţara cu cele mai bine cotate oraşe: în top 50, are în total 7, iar în top 10, 3 oraşe, dintre care Munchen-ul este cel care ocupă locul 4.

Aceste rezultate fac parte dintr-un studiu realizat anual de către cei de la Mercer, pentru a asista companiile multinaţionale să ofere o compensaţie echitabilă angajaţilor, atunci când aceştia primesc sarcini internaţionale. Nivelul de trăi este determinat pe baza a 39 de factori, printre care situaţia economică, sistemul de învăţământ, siguranţă publică, sistemul de sănătate, locuinţe şi servicii publice.

Sursa: mercer.com

Florina T, Welt Imobiliare.