Idei pentru amenajarea balconului

Idei pentru amenajarea balconului


Odată cu intrarea în vigoare a restricțiilor de deplasare și a recomandărilor de distanțare socială, balconul sau terasa a devenit un spațiu foarte apreciat. Chiar și înainte, balconul era mijlocul prin care puteam să ne asigurăm puțină verdeață în mijlocul betoanelor și o gură de aer proaspăt. Așadar, dacă pănă acum ați neglijat acest spațiu din locuința dumneavoastră, poate că este momentul să îi acordați puțină atenție. Mai jos aveți câteva idei pentru amenajarea balconului.

Sursa: pinterest.com

Un fotoliu uriaș, câteva perne decorative, o pătură, și aveți un colțișor ideal pentru relaxare. Ghivecele suspendate aduc puțină verdeață, fără a copleși, iar bicicleta și lumânările completează acest decor boho-chic

.

Sursa: pinterest.com

Paleta de culori gri, de la gresia cu care e placat balconul, până la masă, scaune și "buzunărele" pentru plante, constituie fundalul ideal pentru orice tip de plante doriți să așezați în balcon - ideal pentru plante aromatice.

Sursa: pinterest.com

Pavajul din lemn, încadrat de pietricele, pe un fundal de bambus împletit creează o atmosferă de relaxare, iar băncuța suspendată întregește decorul - simplu și de efect.

Sursa: pinterest.com

Un șezlong, pe balcon? Dacă spațiul permite, și se evită încărcarea excesivă a acestuia prin adăugarea prea multor elemente decorative, un șezlong poate fi elementul central al spațiului de relaxare din propriul balcon. Amenajarea pe verticală, precum așezarea ghivecelor deasupra nivelului pardoselii, nu doar că va economisi spațiu, dar va oferi și intimitate colțișorului dumneavoastră de natură.

Sursa: pinterest.com

Pentru terasele cu suprafețe mai generoase, se poate merge pe un stil aproape formal - dar nu mai puțin atractiv și confortabil. Încă o dată, vedem cât de potrivit este contrastul dintre mobilierul gri și verdeața care încadrează această terasă. Pentru a păstra o linie de eleganță, este esențială evitarea supraîncărcării spațiului.

Sursa: pinterest.com

Dacă nu sunteți atât de norocoși încât balconul sau terasa să aibă priveliște către un parc sau panoramă către oraș, și sunteți dispuși să faceți un mic compromis în ceea ce privește lumina naturală care intră în apartament, un paravan din plante poate fi soluția pentru a crea un spațiu de relaxare mai intim. În cazul acesta, planta aleasă este bambusul. Măsuța, încadrată de două scaune, devine locul ideal pentru a servi micul dejun în aer liber sau pentru a savura un pahar de vin la sfârșitul unei zile aglomerate. Indiferent de forma balconului, de dimensiunile acestuia, fie că e mare, mic, lung, îngust etc., cu elementele potrivite și cu un strop de imaginație puteți face magie în spațiul dumneavoastră de relaxare.