Evoluția constantă a pieței imobiliare din Cluj: datele ultimelor luni

Diverse
31/08/2023

Evoluția constantă a pieței imobiliare din Cluj: datele ultimelor luni

Piața imobiliară din Cluj continuă să ofere perspective interesante pentru investitori și cumpărători, potrivit datelor statistice furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, care ne dezvăluie o imagine solidă a evoluției acestei piețe. Clujul își păstrează poziția marcantă în topul național al tranzacțiilor imobiliare, iar cifrele de vânzări reflectă atractivitatea municipiului și zonei metropolitane pentru investiții. Nu este de mirare, având în vedere faptul că municipiul și județul se dezvoltă în permanență, oferind o infrastructură din ce în ce mai bună pentru business și pentru locuire.

Tranzacțiile lunii iulie

Potrivit celor mai recente date statistice oferite de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în iulie 2023, la Cluj s-au vândut 2351 imobile – 752 unități individuale, 501 terenuri intravilane fără construcții, 789 terenuri intravilane cu construcții, 8 terenuri extravilane neagricole și 301 terenuri extravilane agricole.

Competitorii deja tradiționali ai Clujului au înregistrat cifre de vânzări asemănătoare: 2205 imobile au fost tranzacționate în Brașov, 2204 în Constanța, 2454 în județul Timiș și 1944 în Iași. Clujul continuă să fie, așadar, unul dintre cele mai atractive județe din România pentru investițiile imobiliare. 

Dinamica tranzacțiilor lunilor anterioare

În iunie 2023, la Cluj s-au vândut 2082 imobile – 619 unități individuale, 504 terenuri intravilane fără construcții, 658 terenuri intravilane cu construcții, 23 terenuri extravilane neagricole și 278 terenuri extravilane agricole.

Conform datelor statistice oferite de ANCPI, în mai 2023, la Cluj s-au vândut 2637 imobile – 802 unități individuale, 564 terenuri intravilane fără construcții, 835 terenuri intravilane cu construcții, 33 terenuri extravilane neagricole și 403 terenuri extravilane agricole.

În aprilie 2023, la Cluj s-au vândut 2042 imobile – 634 unități individuale, 443 terenuri intravilane fără construcții, 670 terenuri intravilane cu construcții, 8 terenuri extravilane neagricole și 287 terenuri extravilane agricole.

Dinamica tranzacțiilor lunilor aprilie - iulie ne arată, așadar, un trend uniform, cu mici oscilații firești ale pieței.

În primele șapte luni ale acestui an, Clujul s-a situat în topul național al vânzărilor, cu un număr total de 14845 tranzacții imobiliare încheiate. Analiza din ultimele luni evidențiază o piață imobiliară autohtonă caracterizată de stabilitate, în ciuda contextului internațional dificil. 

Cu fluctuații minime și cifre de vânzări relativ constante, Clujul rămâne în continuare în atenția investitorilor. Indiferent de perioada socio-economică traversată, unele dintre cele mai profitabile investiții pe termen lung sunt și vor fi cele imobiliare. 

Consilierii Welt Imobiliare vă oferă un portofoliu bogat de proprietăți, atât pentru cumpărare, cât și pentru închiriere. Vă invităm să ne contactați!