Dezvoltarea urbanistică a Clujului continuă în 2022 - zonele care vor beneficia de modernizări anul acesta

Diverse
31/01/2022

Dezvoltarea urbanistică a Clujului continuă în 2022 - zonele care vor beneficia de modernizări anul acesta

Investițiile masive în infrastructura orașului au contribuit, în ultimii ani, la creșterea calității vieții și, implicit, a locuirii în amplele zone vizate de modernizări. Municipalitatea a anunțat recent principalele lucrări publice care se vor finaliza în 2022, informații importante pentru investitorii imobiliari și, în general, pentru cei care intenționează să cumpere o locuință anul acesta. Un bulevard reabilitat, o școală edificată la standardele actuale, o grădiniță, o bază sportivă, un parc pot crește, cu siguranță, valoarea proprietăților adiacente, dar și confortul locuitorilor. 

Anul acesta urmează a fi finalizate investiții localizate în zona centrală a orașului, în Mărăști, Mănăștur și Iris

Trei lucrări publice se vor încheia în 2022 în buricul târgului: reabilitarea Bulevardului 21 Decembrie 1989, modernizarea Parcului Ştefan cel Mare și revitalizarea Turnului Pompierilor.

Bulevardul 21 Decembrie 1989 are termenul de finalizare în luna aprilie. În zona care a fost deja redeschisă circulației auto au fost amenajate benzi dedicate transportului în comun și bicicletelor, vor fi amplasate stații de biciclete ”self-service” și urmează a fi plantați 233 de arbori, față de cei 126 care ne umbreau până acum. Iluminatul public va fi unul modern, iar trotuarele sunt pavate cu dale de granit similare celor de pe Regele Ferdinand și de pe străzile din jurul Parcului Mare. Centrul Clujului va avea astfel un aspect unitar si mobilier urban la standardele secolului în care trăim. 

Reabilitarea Turnului Pompierilor urmează a fi finalizată în luna septembrie a acestui an, în proiect fiind inclus și ultimul tronson, încă nemodernizat, din strada Tipografiei. Revitalizarea Turnului le va oferi clujenilor un nou punct de belvedere, un reper citadin și un spațiu de destindere și relaxare, sporind valoarea proprietăților adiacente. 

Modernizarea Parcului Ștefan cel Mare, care cuprinde esplanada şi spaţiile verzi aferente clădirii Teatrului Naţional Cluj-Napoca, va fi încheiată în acest an și va însemna amenajarea a trei spații de joacă pentru copii, renovarea aleilor, noi corpuri de iluminat, un sistem de irigații automatizat. Spațiul verde, excelent pentru petrecerea timpului liber, va oferi și posibilitatea organizării unor evenimente de mici dimensiuni. 

Și Parcul Farmec din Mărăști va fi modernizat anul acesta, aici urmând a fi amenajată o zonă de fitness, spații cu mese de șah, 2 zone de joacă pentru copii. Parcul va beneficia de o fântână pavimentală cu 16 jeturi, cu iluminare LED și sistem de recirculare a apei. Vor fi plantați 30 de arbori, 100 de arbuști, iar printre ei ne vom plimba pe noi pavaje din granit. 

În Mănăștur, anul acesta, în luna septembrie, va fi finalizat un nou corp de clădire la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” de pe strada Grigore Alexandrescu - o zonă urbană densă. Noul corp de clădire va găzdui 15 clase, spații de birouri pentru cadrele didactice, o bibliotecă cu sală de lectură și o sală multifuncțională.

În cel mai mare cartier al orașului, în luna iunie este programată încheierea lucrărilor la Baza Sportivă „La Terenuri”, o zonă de agrement similară Bazei Sportive Gheorgheni, care se va întinde pe o suprafață vastă, de 4,2 hectare. Va cuprinde terenuri pentru sport în aer liber, un amfiteatru care poate deveni patinoar iarna, un skatepark, o zonă de fitness și o clădire multifuncțională. Baza sportivă va impulsiona, cu siguranță, vânzările imobiliare de pe aleile adiacente, care vor deveni atractive pentru toți cumpărătorii interesați de un apartament  situat foarte aproape de noua facilitate sportivă, de pădure, de mijloacele de transport în comun, de tot ce oferă vechiul cartier, acum modernizat. 

În cartierul Iris, Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor este finalizat, iar clujenii vor putea folosi, din această primăvară, cel mai nou și mai mare parc al orașului. Acesta se întinde pe o suprafață de 21,3 hectare, fiind amenajat pe un deal din zona Bulevardului Muncii. Ne vom bucura aici de masive de arbori, de zone de poiană, de lungi alei de promenadă cu mobilier urban modern, de pasarele, de un punct înalt de belvedere, de tiroliană (pe un traseu de 250 m lungime, cu o diferență de nivel de 19,5 m), de o grădină urbană închisă, de o zonă pentru plimbat cățeii, de două clădiri cu funcțiuni publice și de o parcare generoasă. 

Noul parc va transforma zona Bulevardului Muncii, una considerată până acum industrială, și va da un nou suflu vânzărilor rezidențiale din întregul cartier. Tot în Iris, în luna iunie va fi finalizată și modernizarea Grădiniței „Floare de Iris”. Copiii locuitorilor noilor ansambluri de blocuri vor avea la dispoziție o locație extinsă, amenajată cu echipamente adecvate pentru educație și cu locuri de joacă.

Am vorbit mai sus despre lucrările publice programate pentru a fi încheiate anul acesta, de care ne vom bucura în 2022 și care vor revaloriza proprietățile din preajmă. Cu siguranță, se va vinde sau închiria mai bine, mai repede și mai scump un imobil aflat în proximitatea unui parc modern, a unei școli sau a unui inedit punct de atracție turistică. 

Pentru a afla cele mai importante noutăți urbanistice din Cluj, urmăriți blogul nostru. Iar, pentru a cumpăra cel mai bine poziționate proprietăți, apelați cu încredere la consilierii Welt Imobiliare!