Curăţenia de primăvară a locuinţei - din podea până în tavan!

Curăţenia de primăvară a locuinţei - din podea până în tavan!

Sezonul de primăvară s-a instalat oficial. Ceva din acest sezon ne suprinde, mai ales în perioadă de început, cu mopul într-o mână şi cu un sac de gunoi în cealaltă mână. Această ipostază se datorează desigur curăţeniei de primăvară. Îndeosebi, în cursul primăverii, avem tendinţa de a face aşa numita curăţenie generală, prin intermediul căreia aruncăm ceea ce nu mai folosim şi curăţăm în profunzime ceea ce păstrăm. Există numeroase aspecte de care ne putem lega atunci când vorbim despre curăţenia de primăvară precum: reorganizarea spaţiului, îmbunătăţirea unor zone specifice ale locuinţei prin vopsire sau reparare, adăugarea de obiecte de mobilier, reciclarea obiectelor vechi, curăţarea spaţiilor personale aşa cum este dulapul etc. Mai jos ţi-am pregătit o listă cu paşii pe care trebuie să-i atingi dacă îţi doreşti o curăţenie de primăvară din podea până în tavan a căminului tău.

primăvară si curatenia

Sursa: www.2bucketscleaning.com

  1. Începe cu praful - de pe rafturi, jaluzele, zone de aerisire, corpuri de iluminat sau oricare alte suprafeţe înguste existente în locuinţă.
  2. Curăţă ferestrele - o atenţie specială trebuie dedicată spălării geamurilor, utilizând soluţii de curăţare potrivite. Geamurile curate lasă să pătrundă mult mai mult lumina şi, în plus, te invită să priveşti mai des afară. Nu uita de accesoriile ferestrelor - nu neglija suprafeţele din jurul geamurilor şi draperiile, jaluzelele sau alte astfel de accesorii din locuinţă. Te vei bucura grozav de sentimentul de prospeţime pe care-l inspiră o draperie care-şi arată culorile originale.
  3. Scoate saltelele la aer - acest lucru trebuie realizat cu frecvenţă pentru a te bucura cu adevărat de un somn odihnitor.
  4. Schimbă aşternuturile - acum că a venit primăvara este timpul să adaptezi aşternuturile la noile temperaturi. Scapă de plapuma de iarnă.
  5. Ţi-a fost dor de garderoba de vară - este momentul să împachetezi hainele de iarnă şi să le organizezi în spaţiile de depozitare din locuinţă. Ţinuta de vară are acum prioritate, deci îţi vei dori să ai acces facil la acestea. Lasă-le la vedere în dulapul pe care-l foloseşti cel mai des.
  6. Donează - ai reuşit să faci transferul garderobei şi ai observat că ai multe haine pe care nu le mai porţi. Cel mai simplu este să le colectezi şi să le duci la cel mai apropiat punct de donare.
  7. Aspiră şi curăţă covoarele şi carpetele în profunzime - curăţarea adecvată a covoarelor se poate realiza în multe moduri, poţi alege să le cureţi în interiorul locuinţei, să le scuturi în aer liber sau poţi apela direct la o firmă de curăţare.
  8. Organizarea ,,farmaciei" - aproape oricine are un loc de depozitare al trusei de prim-ajutor sau medicamente, care cel mai probabil necesită atenţia ta din când în când. Acesta este momentul să scapi de tot ceea ce arată ,,expirat".
  9. Organizează biroul şi biblioteca - în general toate spaţiile în care ai documente, cărţi, dosare, sunt bune prietene cu praful. Petrece timp ordonându-ţi spaţiul în care lucrezi iar acesta va deveni mai primitor.
  10. Curăţă baia cu lupa - baia necesită curăţare frecventă, de aceea acest pas trebuie inclus şi în cadrul curăţeniei de primăvară. Acesta este momentul optim pentru o reorganizare completă a dulapurilor din baie.
  11. Elimină mucegaiul - mucegaiul este o problemă particulară care, din fericire, nu este valabilă pentru fiecare locuinţă. Însă acesta este universal întâlnit pe suprafeţele supuse umidităţii crescute, precum gresia din baie.
primăvară si curatenia

Sursa: www.folkline.hu