Cumpără o casă într-o regiune pitorească a Italiei, la doar o liră englezească

Cumpără o casă într-o regiune pitorească a Italiei, la doar o liră englezească

Atât ar costa achiziţionarea unei locuinţe într-un sat pitoresc din Italia. În bani româneşti, ar fi 6 lei. Care este explicaţia pentru aceste preţuri absurd de mici? Ei bine, aceste locuinţe săteşti sunt oferite aproape de gratis pentru a evita ca micile aşezări să devină orase-fantoma. Primarii a 3 sate din Sicilia, Piedmont şi Abruzzi au decis să adopte această tehnică neobişnuită pentru a feri satele de soarta abandonării. Există, bineînţeles, un truc la mijloc. Locuinţele se află într-o stare destul de proastă, fiecare având nevoie de renovări, iar altele fiind aproape ruine. Costurile de renovare ale proprietăţilor au fost estimate la 25.000 euro.

Italia

Curtea unei locuințe din Madera, înaintea proiectelor de renovare

Cu toate acestea, casele au o alură fermecătoare, iar regiunile în care se află nu sunt cu nimic mai prejos. Unele dintre ele, cumpărate şi renovate, fac dovada că, între zidurile ponosite se ascund frumuseţi fascinante, de nedescris.

Italia

Curtea casei din Madera, dupa renovare

Italia

Priveliște pitorească asupra comunei Madera, după renovări

Locuinţele se află în sate şi comune care sunt pe cale să devină, datorită dezastrelor naturale sau a lipsei de locuri de muncă care au îndepărtat localnicii, asezari-fantoma. Aceasta este soartă cu care se confruntă trei aşezări omeneşti din Italia: comuna Gangi aflată în Sicilia, Carrega Ligure, în Piedmont şi Lecce nei Marsi în Abruzzi.

Comuna Gangi, Sicilia

Italia

Din orasul sicilian poate fi vazut muntele Etna, dincolo de dealuri

Primarul din Gangi este atât de determinat să salveze frumosul său sat încât, nu numai că oferă spre "vânzare" 100 de case, ci oferă câteva gratuit chiar. Casele sunt construcţii de piatră, cu două etaje, având până la 100 de m², construite în anii 1800.

Italia

Liniste si paragina, asternute peste Gangi

 Italia

Cladire din Gangi

Italia

Fostii localnici ai comunei au plecat in Argentina, inca de la inceputul anilor 1900.

Carrega Ligure, Piedmont

Cei cărora le place aerul de munte vor prefera căsuţele abandonate în Carrega Ligure. Sunt scoase la vânzare câteva case care au găzduit odată fermieri şi ciobani, construite în secolul al XI-lea. Casele sunt răsfirate în 5 văi ale munţilor din Carrega Ligure şi se află la o înălţime de 1,600 m.

Italia

Casa darapanata din Carrega Ligure

Conform primarului din Carrega Ligure, aici veţi găsi linişte şi pace, privelişti încântătoare şi nici un pic de poluare. Comună a fost părăsită de majoritatea localnicilor în anii 1970 din cauza iernilor aspre şi a condiţiilor de viaţă vitrege.

Italia

Iarna in Carrega Ligure 

Cu toate acestea, farmecul caselor cu ziduri groase, în care sunt încadrate ferestre mici, este indiscutabil.

Lecce nei Marsi, Abruzzi


Italia

Casa din Abruzzi

Casele din Lecce dei Marsi sunt pline de istorie. Printre foştii locuitori ai acestor case se numără ciobani, mineri, pădurari, până şi bandiţi şi haiduci. Aceştia au început să părăsească pitorească regiune în urma unui cutremur care a avut loc în anul 1915. Majoritatea caselor au şi o mică grădină în faţă.

Italia

Ziduri incarcate de poveste 

Sursa imagini: dailymail.com