Cum vă organizaţi mutarea în noua casă?

Cum vă organizaţi mutarea în noua casă?

Dacă aţi făcut în sfârşit pasul de a vă cumpăra o locuinta nouă, felicitări! Dar nu răsuflaţi uşuraţi, încă. Mai este un pas important de făcut.

De cele mai multe ori, mutarea într-un apartament nou poate fi o experiență pe cât de interesantă şi incitantă, pe atât de stresantă, cu atât mai mult dacă procesul mutării nu este organizat cum trebuie. Cu alte cuvinte, multe dintre neplăcerile mutării într-o nouă casă pot fi evitate prin simpla planificare a mutării, începând de la împachetat şi până la acomodarea finală a tuturor în noua casă.În speranţa de a fi de ajutor celor care sunt pe punctul său au de gând să facă marele pas, vă oferim o listă, structurată pe două categorii, care să vă uşureze munca.

Ce trebuie să faceţi înaintea mutării propriu-zise

  • Fie că aţi decis să vă transportaţi lucrurile cu ajutorul prietenilor, sau că aţi ales să apelaţi la o firmă de transport, este important să fiţi pregătiţi. Puneţi toate obiectele de valoare şi documentele importante într-un loc sigur. Este mai bine ca acele obiecte să rămână alături de dvs. până când vă mutaţi în noua locuinta.
  • Împachetaţi obiectele de uz zilnic în cutii separate, la care să aveţi acces uşor, oricând. Încărcător de telefon, prosoape, fier de călcat, pastă şi periuţă de dinţi, vasele de mâncare şi apă pentru animale de casă, dacă aveţi, toate sunt obiecte de care veţi avea nevoie în mod constant, până şi inclusiv în ziua mutării, aşa că este mai bine să le împachetaţi separat.
  • Asiguraţi-vă că aveţi la îndemână cheile de la viitorul apartament în care vă mutaţi. Acelaşi lucru este valabil pentru viitorii ocupanţi ai locuinţei din care vă mutaţi. Stabiliţi dinainte o înţelegere cu persoanele în cauză, ca să evitaţi eventualele neplăceri. Este posibil să fiţi asistat în acest aspect de agentul dvs. imobiliar.
  • Dacă aveţi un sistem de securitate în casă sau casa în care vă mutaţi are unul, este important să cereţi şi să oferiţi la rândul dvs, dacă e cazul, informaţii despre acel sistem.
  • Lăsaţi în urmă o casă curată şi ordonată. Exact la fel cum v-ar plăcea să vă găsiţi nouă locuinţă.
  • Nu în ultimul rând, împachetaţi din timp. Acesta e un moment foarte potrivit să renunţaţi la unele dintre lucrurile care nu vă mai trebuie. Atunci când împachetaţi, notaţi cu meticulozitate conţinutul fiecărei cutii pe cutie. Poate că va fi dificil să împachetaţi totul astfel, dar, credeţi-mă pe cuvânt, nu veţi regreta atunci când veţi avea de căutat un obiect anume. De asemenea, nu uitaţi să puneţi etichete pe cutiile cu conţinut fragil.

Ce trebuie să faceţi în ziua mutării

Sursa imagine: adelaidenow.com.au

  • Etichetaţi toate cheile lăsate în urma noilor ocupanţi, ca să ştie pentru ce e fiecare cheie. Nu e o obligaţie, dar e considerată o curtoazie.
  • Asiguraţi-vă că aveţi toate informaţiile de contact esenţiale pentru avocaţii, agenţii şi consilierii imobiliari cu care aţi colaborat, echipa angajată să vă ajute cu mutarea, sau oricine este implicat în procesul mutării. Aceasta este doar o măsură de siguranţă, în caz că apar probleme de ultimă oră.
  • Citiţi contoarele atunci când plecaţi, şi ţineţi minte când aţi făcut ultimul apel telefonic. Dacă aţi rezolvat chestiunea utilităţilor în avans, n-ar trebui să vă faceţi griji în privinţa facturilor emise după ce aţi părăsit locuinţa.
  • Verificaţi că ferestrele şi uşile să fie închise, înainte să plecaţi.
  • Fiţi pregătiţi să schimbaţi încuietorile la noua dvs. casa. Nu ştiţi niciodată cine ar mai putea să aibă acces la ea.
  • Dacă aveţi animale de casă, nu uitaţi să le puneţi la dispoziţie cât mai multe dintre obiectele cu care au venit în contact în vechea casă. Mai ales pisicile se vor adapta mai greu, aşa că este mai bine să le obişnuiţi cu o cameră pe rând.
  • Iar, de îndată ce ajungeţi în noua locuinţă, recomandăm să faceţi o pauză. O meritaţi din plin!
Dacă organizaţi totul cum trebuie, s-ar putea să  descoperiţi că mutarea într-o casă nouă poate fi o experienţă plăcută, şi chiar distractivă!

Florina T, Welt Imobiliare