Cum stabilim pretul de vanzare al locuintei - si cand este momentul pentru o reducere?

Cum stabilim pretul de vanzare al locuintei - si cand este momentul pentru o reducere? Fiecare proprietar se aşteaptă ca locuinţa sa fie tranzacţionată repede, mai ales într-o piaţă atât de dinamică precum cea a Clujului. Însă ce e de făcut atunci când cererile de vizionare întârzie să apară?

O parte seminificativă dintre vânzători reduc preţul locuinţei puse în vânzare cel puţin o dată. Cu cât mai mult stă pe piaţă, cu atât mai puţin probabil este ca locuinţa să se vândă la preţul listat.

Aşadar, este momentul să luaţi în calcul o reducere la preţul locuinţei dumneavoastră

Indicatori că locuința dvs. are nevoie de o ajustare de preț 

Oferte comparabile din apropriere au prețul mai mic

Atunci când stabiliţi preţul locuinţei dumneavoastră, vreţi să obţineţi cât mai mult profit, menţinând totodată un grad de competitivitate cu alte oferte "concurente". Stabilirea preţului de vânzare este aproape o artă, motiv pentru care mulţi vânzători recurg la ajustarea preţului iniţial în decurs de câteva săptămâni de la punerea în vânzare.Aruncaţi încă o privire asupra locuinţelor similare din zona dumneavoastră. Este posibil ca preţul ales să fie prea mare? Alte proprietăţi similare se vând mai repede?

Nu primiți cereri pentru proprietate

Deşi mulţi factori s-ar putea să fie responsabili pentru lipsa cererilor, de cele mai multe ori, preţul este de vină. Atâta vreme cât cumpărătorii cred că pot să găsească o locuinţă similară la un preţ mai bun, este puţin probabil să prezinte interes faţă de locuinţa dumneavoastră. Dacă proprietatea dumneavoastră are multe vizualizări online, dar nici o cerere concretă, problema ar putea fi preţul prea mare.Atractivitatea preţului poate determina câţi cumpărători trec - sau nu, pragul proprietăţii dumneavoastră. Interesul pentru proprietate tinde să scadă după primele două săptămâni, deci veţi afla destul de repede dacă preţul setat nu rezonează cu potenţialii cumpărători.

Strategii de reducere a prețului

  • Acţionaţi rapid. Aşa cum am menţionat mai devreme, proprietatea dvs. va fi în atenţia cumpărătorilor timp de câteva săptămâni de la punerea în vânzare. Dacă aţi realizat că reducerea preţului este necesară, acţionaţi.
  • Fiţi realist. Asiguraţi-vă că puteţi accepta confortabil noul preţ redus. Care este preţul minim pe care îl puteţi primi pentru proprietate, ca să o priviţi ca o tranzacţie încheiată cu succes?
  • Urmăriţi alţi vânzători. Cât timp aşteaptă alţi proprietari să scadă preţul locuinţelor şi cât de semnificative sunt aceste reduceri de preţ? Încercaţi să obţineţi informaţii despre tranzacţiile recente şi să observaţi piaţa pentru a evalua corect momentul şi "consistenţa" reducerii de preţ.
  • Reduceți prețul o singură dată. Nici unui vânzător nu îi place să taie din preţ, iar tentaţia de a face mai multe ajustări micuţe asupra preţului este mare. Însă această strategie este de evitat, dintr-un simplu motiv: este posibil să fie nevoie de câteva reduceri succesive până când potenţialii cumpărători să observe, prelungind astfel inutil procesul de vânzare. În schimb, decideţi asupra unei reduceri de preţ suficient de semnificativă pentru a restabili interesul cumpărătorilor asupra proprietăţii dumneavoastră.
Dacă tragem linie, informaţia este cea care face diferenţa între o decizie bună şi una rea - inclusiv când vine vorba de alegerea preţului pentru apartamentul, casa sau terenul pe care doriţi să îl vindeţi. În cei 20 de ani de experienţă, ne-am confruntat cu aceste scenarii de nenumărate ori. Agenţii noştri analizează informaţiile pe care ni le puneţi la dispoziţie despre proprietate, compară ofertele similare şi vă oferă o evaluare precisă a preţului locuinţei dumneavoastră. Venim în sprijinul dumneavoastră pentru a obţine cel mai bun preţ posibil, fie că vă grăbiţi să vindeţi sau nu.