Cum să vă pregătiţi locuinţa pentru vânzare

Cum să vă pregătiţi locuinţa pentru vânzare

Mulţi proprietari, aflaţi în situaţia necesităţii plăţii iminente a unui credit sau a unei ipoteci, sunt nevoiţi să îşi vândă locuintele repede și la un preţ cât mai bun. În cazul în care nu reuşesc, proprietăţile pot fi vândute de bancă. Aranjarea unei locuinţe pentru vânzare creşte şansele că proprietatea să se vândă mai bine şi mai repede - fără ca aceasta să impună noi costuri proprietarului. Vă prezentăm câteva metode sigure, uşoare şi economice, pentru a pregăti o casă pentru vânzare, fără investiţii majore.

De-personalizati şi îndepărtaţi dezordinea

Eliminaţi ceea ce ar putea distrage atenţia vizitatorului. Evitaţi să aglomeraţi prea multe obiecte pe o suprafaţă. Una dintre cele mai mari greşeli pe care le fac proprietarii este să creadă că potenţialii cumpărători vor recunoaşte valoarea unei încăperi, în ciuda faptului că este plină de posesinile actualului proprietar. Cumpărătorii trebuie să aibă şansa de a se vizualiza pe ei înşişi în locuinţa cu pricina, cu toate obiectele lor personale. Acest lucru devine mai dificil atunci când locuinţa este înţesată de mărunţişuri personale şi fotografii de familie ale proprietarilor actuali. De asemenea, nu uitaţi faptul că, o casă ordonată, fără prea multe obiecte lăsate la vedere este un semn că locuinţa are suficient spaţiu pentru depozitare.

Faceţi reparaţiile necesare 

Cumpărătorii vor observa cu siguranţă crăpăturile în tencuiala sau plăcile de faianţă ciobite. Un robinet care picură s-ar putea să descurajeze un potenţial cumpărător. Aveţi grijă să faceţi renovaţiile minore ale casei dvs. Nu vă vor costa mult şi vor ajuta mult la vânzarea locuinţei. Dacă nu reuşiţi să identificaţi eventualele neajunsuri sau zonele care necesită reparaţii, cereţi ajutorul unei persoane obiective, care nu e obişnuită cu locuinţa. Cumpărătorii cu adevărat interesaţi vor fi preocupaţi de astfel de detalii, aşa că e mai bine să vă ocupaţi de ele din timp.

Menţineţi aspectul curat şi ordonat al fiecărei încăperi

Faceţi o listă a tuturor lucrurilor care trebuie spălate, curăţate sau reparate. Spălarea podelelor şi tratarea lor cu ceară, îndepărtarea pânzelor de păianjen şi plasarea obiectelor decorative simple, toate sunt detalii simple dar esenţiale pentru asigurarea aspectului plăcut al locuintei dvs. Aranjarea unei case pentru vânzare nu trebuie să fie costisitoare, dar unele reguli trebuie urmate. O casă complet goală, cu siguranţă nu este soluţia. Însă, adăugarea câtorva obiecte decorative poate crea atmosfera locuinţei ideale. Aranjarea profesională a unei case poate face încăperile mici să pară mai mari şi să transforme dezavantajele locuinţei în atuuri. Încercaţi să menţineţi culorile din locuinţa dvs. în spectrul deschis; culorile deschise atrag mai mult cumpărătorii decât cele închise. Adăugaţi "pete" de culoare prin perne decorative sau buchete de flori în culori vibrante. Nu exageraţi, însă. Unora dintre cumpărători s-ar putea să li se pară excentric.

Mult succes în vânzarea locuintei dumneavoastră!

Florina T, Welt Imobiliare