Cum să alegeţi un apartament pentru obiective pe termen lung

Cum să alegeţi un apartament pentru obiective pe termen lung

Apartamentele sunt o investiţie excelentă pentru cei care nu vor să se mute într-o casă în momentul actual. Indiferent de raţionamentul din spatele deciziei, este important să gasiți locuinta potrivita pentru dumneavoastră. Ţineţi minte că aveţi mai multe opţiuni decât vă închipuiţi. E o idee bună, pentru început, să petreceţi ceva timp informadu-vă asupra pieţei, vizionând diferite oferte şi comparând opţiunile. Veţi dori să alegeţi un apartament care să dispună de mai mult decât faciltatile de bază. Când aveţi de gând să staţi un an sau chiar mai mult în apartament, veţi avea numai de câştigat dacă investiţi într-un apartament în care vă simţiţi ca acasă. Important, de asemenea, este să nu zăboviți prea mult. Ofertele bune se vând repede.

Familiarizați-vă cu împrejurimile

Înainte să luaţi o decizie, aruncaţi o privire şi la împrejurimile clădirii şi să aflaţi ce e în jurul ei. Containerele de gunoi sunt chiar sub fereastră? Parcarea e plină de gropi? Există spaţii de joacă pentru copii? Dacă da, sunt acestea sigure? Luaţi cunoştinţă de toate aceste detalii, şi altele care sunt importante pentru dumneavoastră, chiar înainte de a intra în clădirea rezidenţială. Acestea pot fi informative cu privire la clădirea în sine şi dacă aceasta merită atenţia dumneavoastră. Primele impresii contează şi atunci când cumpăraţi un apartament.

Planul potrivit

Când găsiţi un apartament, încercați să vă formaţi o impresie despre planul imobilului. Vă simţit confortabil în el? Dacă găsiţi că este dificil să "navigaţi" prin casă sau cadrele uşii sunt prea strâmte, probabil că apartamentul e prea mic sau necorespunzător proiectat. Din camera de zi, vă este uşor să ajungeţi în camera copilului? Uşile şi dulapurile se deschid cum trebuie? O problemă de accesibilitate care poate părea minoră acum, poate să devină în timp mai mult decât supărătoare.

Observați potențialele probleme

Există metode simple, de bun simţ, prin care puteţi observa eventualele probleme şi să decideţi, în cele din urmă, dacă un anume apartament ar fi o opţiune de luat în considerare. Păşiţi pe lângă ferestre. Simţiţi curent? Când mergeţi dintr-o cameră într-alta, vi se pare că temperatura scade substanţial? Podeaua scârţâie când păşiţi pe ea? Nu uitaţi să ascultaţi. S-ar putea să detectaţi prezenţa unor vecini zgomotoşi, lucru care ar putea constitui un deranjament pentru dumneavoastră, la momentul prezent sau pe viitor.

Luaţi cunoştinţă de neajunsurile apartamentului

Nu în cele din urmă, trebuie să luaţi în considerare neajunsurile şi limitările pe care un apartament ar putea să le aibă. Vă este permis să ţineţi animale de casă? Dar dacă veţi avea un copil în timp ce locuiţi acolo? Apartamentul va fi suficient de mare sau veţi avea nevoie să vă mutaţi din nou? Câte locuri de parcare veţi avea? Toţi aceşti factori sunt esenţiali când vine vorba de a înţelege cum va fi viaţa dumneavoastră când vă veţi muta. Comparaţi apartamentele bazându-vă pe un singur criteriu: calitatea traiului pe care îl veţi duce locuind acolo. Ar trebui să vă simţiţi ca acasă, din momentul în care aţi ajuns la locaţia apartamentului. O "economie" de 4-5 mii de euro nu vă va aduce prea multă împăcare peste 5 ani, când apartamentul în care locuiţi se dovedeşte a fi "prea ..."  sau "nu destul de ...". În acest sens, revedeţi punctul 5 din articolul "Va cumparati prima locuinta?"

Acestea fiind spuse, vă urăm mult succes în căutarea apartamentului dumneavoastră ideal!

Florina T, Welt Imobiliare