Cel mai primitor oraş din Europa are oferte imobiliare de excepţie

Cel mai primitor oraş din Europa are oferte imobiliare de excepţie

Începand cu anul 2004, Comisia Europeană a facut un sondaj pentru a masura calitatea vietii in orasele Europene. Cluj Napoca este orașul de pe primul loc în ceea ce privește atitudinea pozitivă a locuitorilor față de străini. Din toate oraşele participante la sondaj, în doar 5 dintre ele, respondenţii au considerat că prezenţa străinilor în oraşul lor este una bună pentru oraş. Cu un procentaj de 91%, clujenii consideră prezenţa străinilor ca fiind una bună pentru Cluj Napoca. În comparaţie, doar 83% dintre bucureşteni au aceeaşi părere.

Comparând cu anul 2009, în plină criză imobiliară şi cu preţurile apartamentelor scăzând vertiginos, încrederea clujenilor în străini a crescut cu 18%. La această creştere, se poate să fii avut un aport mare şi facilităţile oferite companiilor străine care au deschis aici puncte de lucru, creeand locuri de muncă pentru studenţi şi şomeri. Venirea marilor companii de IT în centrul universitar al Transilvaniei (vezi oferte de chirii birouri in Cluj Napoca) a crescut numărul angajaților care caută să cumpere un apartament sau o casa.

Zonele adicente Floresti, Baciu și Apahida au “explodat” în oferte de apartamente și case, iar prețul terenurilor în aceste zone a început să scadă. Urmând acelaşi fir, universităţile clujene au crescut numărul de locuri oferite studenţilor în IT şi nu numai, cererile de chirii garsoniere şi apartamente crescând considerabil.În același sondaj s-a măsurat și nivelul de integrare a străinilor în comunitatea locală. 76% dintre respondenții din Cluj Napoca, consideră că străinii s-au integrat foarte bine în comunitatea locală, Cluj Napoca fiind, se pare, cel mai primitor oraș din Europa.

Prezența străinilor este bună pentru oraș

Găsirea unui apartament sau casă, la un preţ rezonabil, este văzută ca o provocare de către mai mult de jumătate dintre respondenţi, în toate ţările europene, dar şi mai acut în capitale şi oraşele mari. Comparând cu anul 2009, percepţia despre găsirea unei locuinţe bune la un preţ rezonabil s-a îmbunătăţit în majoritatea oraşelor. Locuitorii din Piatra Neamţ, consideră că pot să găsească mai uşor o locuinţă bună la un preţ rezonabil.

Cu o experienţă vastă pe piaţa clujeană, agenţii imobiliari ai Welt Imobiliare încearcă să găsească cele mai bune locuințe, spatii comerciale, industriale și terenuri pentru clienții săi.

În cel mai primitor oraș din Europa, vă invităm să vă găsiți casa de vis.