Casa de vis sau cum îţi alegi locuinţa ideală

Casa de vis sau cum îţi alegi locuinţa ideală

Cu toţii am auzit cel puţin o dată de conceptul "casa de vis". La o simplă căutare pe google, putem observa că există multe publicaţii în mediul online care utilizează frecvent aceşti termeni, făcând referire la locuinţa ideală. Ce înseamnă totuşi "casa de vis"? Bineînţeles că, fiecare din noi are o perspectivă particulară atunci când îşi imaginează locuinţa ideală şi indiferent de ceea ce ne recomandă experţii în domeniul imobiliarelor, ne dorim lucruri specifice. Există însă un lucru pe care cu toţii îl avem în comun atunci când vorbim despe locuinţa ideală: casa visurilor noastre trebuie să ne îndeplinească nevoile principale. Spre exemplu, o persoană poate considera o locuinţă ca fiind ideală doar dacă îndeplineşte cerinţele sale legate de amplasarea acesteia. În acelaşi sens, o locuinţă poate fi văzută ca ideală de către o persoană doar dacă îi îndeplineşte cerinţele legate de confort. Indiferent care sunt nevoile noastre legate de o locuinţă, cu siguranţă că vom fi mulţumiţi de aceasta doar dacă reuşeşte să îndeplinească cerinţele noastre principale. Achiziţionarea unei locuinţe este una din cele mai mari investiţii pe care le facem pe parcursul vieţii, de aceea este important să luăm în calcul cât mai multe posibilităţi. În acest sens experţii ne sfătuiesc să analizăm mai multe aspecte pe termen lung şi tot ei ne oferă câteva idei despre cum putem ajunge mai aproape de "casa de vis".

Casa in zona linistita

Sursa: www.freeimages.com

Căutarea în mediul online

Internet-ul este extrem de vast şi de aceea atunci când ne aventurăm în mediul online este util să ne structurăm căutarea. Pentru a ne organiza în acest sens putem începe prin a ne formula câteva întrebări despre locuinţa căutată: Casă mare sau mică? Câte băi vrei să aibă locuinţa? Câte dormitoare vrei să aibă locuinţa? Preferi o locuinţă situată pe două niveluri? Vrei să ai ieşire în curte sau curte privată? Ai sau vrei să ai animale de companie? Vei folosi locuinţă pentru investiţie sau va servi ca rezidenţă personală? Vrei o locuinţă finisată modern sau finisată clasic? Preferi o locuinţă la cheie sau vrei să o amenajezi tu?

Alege locaţia

Printre primii paşi atunci când ne alegem o locuinţă se află alegerea locaţiei. Cel mai simplu este să începem prin a vedea care sunt cele mai accesibile zone de pe piaţă. Pentru aceasta poţi apela la ziarele şi publicaţiile locale. Uneori zona în care urmează să locuim poate fi un factor crucial de aceea ia-ţi suficient timp pentru a investiga acest lucru. Zona poate fi spre exemplu o adevărată comunitate, precum comunităţile de familişti sau zonele exclusiv studenţeşti. Află ce-ţi doreşti cu adevărat în acest sens şi abia apoi treci la acţiune.

Alege oamenii potriviţi

Nu doar pentru sfaturi şi îndrumări, ci şi pentru procesul de achiziţionare a locuinţei. Procesul de achiziţionare a unei locuinţe, în funcţie de mai mulţi factori (nevoi, buget etc) este de cele mai multe ori destul de laborios. Dacă doreşti să-ţi împlineşti visul în ceea ce priveşte viitoarea locuinţă, ai şanse mai mari de reuşită dacă apelezi la experţi. Alege un agent imobiliar care să te reprezinte, care să aibă experienţă vastă, răbdare şi abilităţi de negociere pe măsură. Asigură-te că urmăriţi acelaşi obiectiv şi explică-i în detaliu ceea ce-ţi doreşti cu adevărat.

Vizionează mai multe locuinţe

Este important să ne urmărim intuiţia în alegerile pe care le facem, însă intuiţia se formează şi pe baza experienţei, de aceea este la fel de important să vizionezi ce se află pe piaţă înainte de a lua decizia finală. Mergi cu încredere pe teren pentru a vedea cât mai multe locuinţe, în funcţie de lista de priorităţi pe care ţi-ai stabilit-o deja, lăsându-ţi în acelaşi timp, cât mai multe opţiuni.