Borhanci ar putea deveni în următorii ani zona rezidențială cea mai dorită de tinerele familii

Diverse
17/08/2022

Borhanci ar putea deveni în următorii ani zona rezidențială cea mai dorită de tinerele familii

Zona Borhanci, una cu un avânt imobiliar deosebit în ultimele două decenii, va beneficia în următorii ani de o investiție publică de circa 100 de milioane de euro, care va însemna realizarea unui HUB educațional ultramodern, ce va include creșă, grădiniță, gimnaziu, liceu, bazin olimpic, o bază sportivă și o pădure-parc. Familiile tinere care vor locui aici vor avea practic la îndemână toate facilitățile necesare pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor lor, într-unul dintre cele mai noi cartiere ale Clujului. Proiectul municipalității este în prezent în faza de documentații tehnice, fiind făcuți pași în Consiliul Local pentru dezvoltarea acestei zone, una în care merită să investiți de acum fiindcă, după finalizarea acestui proiect de anvergură, valoarea proprietăților va crește exponențial. 

Welt Imobiliare vă prezintă ce presupune proiectul viitorului HUB educațional din Borhanci, pentru a vă ajuta să faceți investiții profitabile, având la dispoziție cele mai noi informații din domeniul urbanistic. 

Astfel, proiectul, unul vital pentru cartierul Borhanci, le va oferi locuitorilor toată infrastructura publică necesară unei calități ridicate a vieții: creșă cu 11 grupe a câte 9 copii, grădiniță cu 8 grupe a câte 20 de copii, o școală gimnazială spațioasă, cu 3 corpuri de clădire și sală de sport, un liceu cu laboratoare și sală de sport, un bazin de înot acoperit, cu zone dedicate competițiilor de natație, dar și cu spații de agrement, o bază sportivă de agrement, dedicată sportivilor, copiilor, tinerilor și seniorilor, o pădure-parc de peste 50 ha cu traseu pentru dirtbike, grădină și parc tematic, infrastructură stradală la standardele actuale. 

Pentru noua creșă din Borhanci sunt propuse 11 săli de dormit și 6 de joacă, iar clădirea cu formă dreptunghiulară va avea 7 curți, 2 interioare și 5 perimetrale. Creșa va fi una dintre cele mai moderne din Cluj, urmând a fi dotată chiar și cu grădini pentru studiul naturii, cu legume și flori. 

Viitoarea grădiniță din Borhanci va cuprinde 8 săli de clasă, 8 dormitoare, 8 grupuri sanitare, săli multifuncționale, o curte interioară, bucătărie, spălătorie, cabinet medical și spații tehnice. 

Complexul gimnazial va fi format din 3 corpuri de clădire, cu acoperiș tip terasă circulabilă pe unul dintre corpuri, plus o sală de sport cu acoperiș tip terasă circulabilă. Școala va include 27 de săli de clasă, 2 laboratoare de științe, 1 laborator de informatică, bibliotecă, cabinet medical și de consiliere, grupuri sanitare, cancelarie, birouri, sală de mese cu bucătărie și anexe, sală de sport cu vestiarele aferente, iar la exterior vor fi amenajate platforme pentru petrecerea pauzelor și a timpului liber – cea mai importantă fiind terasa circulabilă de pe acoperișul sălii de sport, completată de spații verzi și de relaxare dotate cu alei, bănci, teren de sport exterior cu gradene exterioare.

Și liceul din Borhanci va avea propria sală de sport și va cuprinde 12 săli de clasă, 3 laboratoare, 6 cabinete de limbi străine, o bibliotecă, o sală multifuncțională și un cabinet medical. Sala de sport va avea o suprafață interioară de 1 411 mp. 

Funcțiunile de învățământ vor fi completate cu un complex de natație care îi va ajuta pe tineri să își mențină sănătatea, să se relaxeze sau chiar să facă performanță. 

Potrivit proiectului municipalității, clădirea acoperită va avea o capacitate de 1000 de spectatori și un volum unitar care va cuprinde zone dedicate competițiilor sportive de natație, ce includ: un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, un bazin de inițiere, saune, două piscine jacuzzi, vestiare și o zonă administrativă.

Pe lângă toate acestea, HUB-ul Borhanci va mai conține și o bază sportivă modernă, împărțită în trei arealuri: agrement și sport (loc de joacă pentru copii, ping-pong, aparate de fitness, skate și parkour), amfiteatru deschis și două corpuri de clădire destinate activităților de tipul yoga/aerobic, badminton ș.a., plus terenuri de volei, volei-nisip, tenis, badminton, baschet, tenis de picior, minifotbal, role, alergare. De toate pentru toți, așadar, iar cei care nu vor găsi nimic pe placul lor în baza sportivă vor avea la dispoziție o nouă pădure-parc, proiectată pe o suprafață de circa 500 000 mp. 

În cadrul pădurii-parc  vor fi conturate 4 zone: pădure-parc, grădină-parc tematic, traseu dirt-bike și grădină. Proiectul va conține alei pietonale moderne, sistem de iluminat, de irigații, mobilier urban adecvat. 

Clujul se dezvoltă așadar accelerat, iar clujenii încep să vadă deja în aproape toate cartierele șantierele care, după finalizare, le vor aduce aproape de casă o infrastructură publică modernă. Din punct de vedere imobiliar, noile baze sportive, parcuri, școli, poduri ș.a. pot însemna doar două lucruri: o calitate sporită a vieții proprietarilor și un spor financiar pentru investitori. Chiar și în vremuri tulburi, o investiție imobiliară e o idee bună, mai ales dacă e situată într-o zonă care, în următorii ani, va avea parte de o regenerare urbană masivă.

Consilierii Welt Imobiliare vă oferă imobile în cele mai atractive zone ale orașului, în arealurile care vor deveni în viitor din ce în ce mai căutate. Vă invităm să îi contactați!