Auchan cumpăra 20 de magazine deţinute de Real în România

Auchan cumpăra 20 de magazine deţinute de Real în România

După mai multe luni de aşteptare a avut loc una dintre cele mai mari tranzacţii pe piaţa de retail de la noi. Auchan va prelua 20 dintre cele 24 magazine deținute de Real în România. Magazinele din Arad, Constanţa Nord, Oradea Episcopia Bihorului şi Suceava nu vor fi preluate de către Auchan, astfel că Real caută rapid cea mai bună soluţie pentru acestea.

Hipermarketurile Real din Europa Centrală şi de Est, printre care şi cele din România, au fost cumpărate de Grupul Auchan pentru suma de 1,1 miliarde de euro. Grupul Auchan vizează preluarea a 91 de hipermarketuri Real din Polonia, Rusia, România şi Ucraina, precum şi 13 galerii comerciale în Rusia şi România. Hypermarketul Real s-a lansat în România în anul 2006 şi are 24 de magazine deschise în marile oraşe din ţară. Retailerul francez Auchan activează în 12 ţări şi este prezent în ţara noastră cu 10 hipermarketuri. Preşedintele Consiliului de Administraţie al grupului Auchan, Vianney Mulliez, consideră că prin preluarea celor 91 de magazine şi 13 galerii comerciale Auchan foloseşte oportunitatea de a-şi echilibra prezenţa în Europa Centrală şi de Est, în raport cu celelalte două zone de dezvoltare prioritare, care sunt Europa Occidentală şi Asia. "În Auchan am găsit cumpărătorul cel mai potrivit pentru preluarea activităţilor Real în Europa Centrală şi de Est: Auchan oferă bune perspective de dezvoltare colaboratorilor şi activităţilor Real Eastern Europe", a spus Olaf Koch, preşedintele Comitetului Director Metro AG.

Al 12-lea grup de distribuţie din lume, Auchan este prezent în 12 ţări şi are 269 000 colaboratori. Este organizat pe cinci mari divizii: hipermarketuri (655 magazine integrate şi 23 în mandate de gestiune, asociate şi în franciză), supermarketuri (767 integrate şi 1.665 în franciză sau asociate), divizia imobiliară (Immochan), bancă (Oney Banca Accord) şi e-commerce, cărora li se adaugă alte activităţi şi direcţii de creştere.

Sursa: zf.ro

Echipa Welt Imobiliare