Ascunderea cablurilor din casă

Ascunderea cablurilor din casă

Mă declar vinovată! Sunt cel mai mare dușman al cablurilor răsfirate prin casă. Sfidarea cu care se încadrează în decor e de-a dreptul supărătoare. Se preling neregulat în locuri în care ultimul lucru pe care doresc să-l vad e un cablu. Incăpățânarea cu care îmi ies în cale și mi se încâlcesc în picioare tocmai atunci cînd mă grăbesc și uit să le ocolesc mă fac să îmi doresc să devin un fel de Samantha, să pușc din degete și ele să dispară.

Pentru o primă dată ar putea fi amuzantă situația în care te împiedici în cabluri fără să provoci vreo pagubă. Dar când odată cu ele ajungi să dărâmi televizorul sau cel prăbușit să fii chiar tu... Zău, că nu mai rămâne nici urmă de amuzament.

Prezența într-un număr tot mai mare a aparatelor electrice și electrocasnice înseamnă evident și mai multe cabluri. Ne lovim de ele în toate încăperile dar fără îndoială cele mai multe sunt în living și în bucătărie. Și când ajung să arate așa ...

www.bani.md

... parcă ai da orice ca toate aparatele din casă să fie wireless. Din păcate tehnologia nu e atât de avansată. De altfel, nici buzunarele noastre nu sunt suficient de "adânci" încât să suporte o asemenea expansiune tehnologică și financiară. Dacă mă repet, să ma iertați. M-am împiedicat de nu mai știu câte ori, m-am enervat, am pușcat din degete și ce să vedeți? Evident, cum ați intuit deja, cablurile nu au dispărut. Și nici nu vor dispărea. Așa că, înainte să porniți un război împotriva lor și să duceți lupte inutile mai bine împrieteniți-vă cu ele. M-am documentat, am căutat, am citit și vă spun cu certitudine că nu pot fi învinse. Însa, formele alungite ce se preling nărăvașe prin casele noastre pot fi îmblânzite. Haideți să vedem cum.

Una din variante și cea mai costisitoare după părerea mea, este ascunderea cablajelor în pereți. Ce implică acest lucru? Pentru o locuință nefinisată încă înseamnă doar câteva canale prin pereți care vor face invizibile inesteticele cabluri. Dezavantajul este că va trebui să fiți bine organizați și să cam știți dinainte unde veți poziționa televizorul, frigiderul etc. Pentru o locuință deja finisată lucrurile sunt puțin mai complicate. Pe lângă taxele pentru manoperă vor interveni și cele pentru refacerea finisajelor. Evident că efortul va fi vizibil și merită. Dar dacă nu doriți tocmai acum, înainte de sărbători, să vă apucați de o asemenea treabă, nu vă faceți griji. Am câteva propuneri care nu presupun prea mari eforturi și nici implicarea persoanelor specializate.

O soluție simplă și deloc costisitoare o reprezintă profilele decorative realizate din polistiren rezistent sau profilele din PVC cu capac. Cele din polistiren sunt foarte ușor de utilizat. Nu trebuie sa dăm găuri, nu avem de înșurubat.  Pur și simplu le lipim pe perete cu adeziv sau silicon universal. Partea cu adevărat interesantă este că un singur profil poate ascunde mai multe cabluri. De asemenea, poate fi vopsit cu vopsea lavabilă în nuanța peretelui pentru a obține un aspect plăcut și uniform. Profilele din PVC, ca cele din polistiren, se aplica pe perete prin lipire sau prin prindere în dibluri cu holșuruburi. Aceste modalități sunt extrem de simple chiar și pentru noi, doamnelor. Eu sunt fată de "om bun la toate", cum se zice. Tata, Dumnezeu să-i dea sănătate, s-a împiedicat de mine mai des decât eu de cabluri. De obicei când meșterea ceva eram și eu acolo, privind, punând întrebări si așteptând să mă lase să-l ajut. Pe vremea aceea chiar credeam că-l ajut. Dar să revenim și ca să ne înțelegem, nu vă imaginați că am devenit vreo expertă, nici pe departe. Mă descurc însă să fac o gaură sau să bat un cui în perete. Sunt convinsă că și voi, așa că, nu aveți nici o scuză să nu treceți la treabă. 

 Profil din polistiren

www.traget.ro

www.traget.ro 

Profil din PVC cu prindere în dibluri cu holșuruburi

www.infoconstruct.ro 

Profil din PVC cu prindere prin lipire

www.courbi.ro 

Dacă doriți variante și mai simple decât cele de mai sus priviti imaginea următoare. Puteți lua în calcul ascunderea cablurilor cu ajutorul plintelor pentru parchet sau cu un mic gărduleț la baza peretelui. Poate fi confecționat chiar de voi și vopsit în orice nuanță doriți. Nu doar că va ține cablurile în ordine dar, cu siguranță, va atrage și privirile oaspeților voștri.

www.bani.md 

Dacă sunteți mai creativi de fel, cu puțină imaginație și îndemânare puteți obține adevărate opere de artă cu ajutorul cablurilor.

www.povesteacasei.ro


 

www.spatiulconstruit.ro 

www.casoteca.ro


 

www.ideipentrucasa.ro


 

www.spatiulconstruit.ro 

www.spatiulconstruit.ro 

www.plux.ro 

www.povesteacasei.ro

Dragii mei, mă opresc aici, cu convingerea că acest articol vă va inspira și pe voi. Luați orice idee care v-a plăcut și treceți-o prin filtrul propriei imaginații. Apoi modelați-o și ajustați-o astfel încât să se potrivească nevoilor voastre. La final, ar trebui să vă alegeți, daca nu cu o operă de artă, cel puțin cu cablurile ascunse. Dar, gata, nu vă mai rețin, vă las să vă apucați de treabă. Mai e puțin până la sărbători și mai avem atâtea de făcut! Spor în toate și până la reauzire vă doresc numai de bine!