Acum este cea mai bună perioadă pentru închirierea unui apartament la Cluj!

Diverse
09/06/2021

Acum este cea mai bună perioadă pentru închirierea unui apartament la Cluj!

Înainte de pandemie, chiriile de la Cluj deveniseră proverbiale pentru prețurile lor ridicate. Întreaga țară știa că în capitala Transilvaniei e scump să închiriezi un apartament cât de mic, proprietățile concurând la preț cu cele din București.

Criza epidemiologică însă a adus ingrediente noi în piața chiriilor din Cluj-Napoca, făcând-o astăzi mai accesibilă. 

Starea de urgență a modificat modul în care mulți tineri lucrează. Munca ”remote”, de acasă, a transformat orice casă într-un birou, iar asta a produs în imobiliare consecințe vizibile: în domeniul vânzărilor, a crescut cererea pentru cumpărarea de terenuri, case și apartamente mai spațioase, iar în cel al închirierilor, cererea a scăzut, fiindcă angajații marilor companii nu au mai fost nevoiți să locuiască la Cluj, putând munci temporar și de acasă, din orașele lor natale. Sau, chiar și din... Ibiza! 

Mutarea cursurilor facultăților în online a fost un alt factor major care a făcut ca cererea să scadă, studenții putând urma cursurile universitare din fața calculatorului, de oriunde din orașele lor de baștină. 

Anularea evenimentelor culturale și restricțiile de circulație au contribuit decisiv la scăderea atractivității chiriilor din Cluj.

Cererea scăzută a dus la creșterea ofertei, pentru că apartamentele eliberate de chiriași nu s-au mai ocupat imediat, la fel ca în perioada în care nu știam nimic de noul, deja „vechi”, coronavirus. 

Oferta bogată existentă în prezent pe piață reprezintă o excelentă oportunitate pentru cei care își doresc să revină la munca de la birou, la cursuri, la viața plină de evenimente de dinainte de martie 2020.

Marile festivaluri ale Clujului s-ar putea organiza în acest an, iar universitățile au anunțat că se gândesc serios să deschidă, din toamnă, cursurile cu prezența fizică a studenților. 

Evoluția campaniei de vaccinare, scăderea incidenței COVID-19, determinarea organizatorilor de evenimente culturale și de divertisment de a își reporni motoarele, viitoarea revenire a studenților la cursuri vor reimpulsiona, cu siguranță, piața chiriilor din Cluj-Napoca în următoarele luni. Și chiar și pe cea din zona metropolitană.

Prin urmare, acum este cea mai bună perioadă pentru închirierea unui apartament la Cluj, fie că doriți să reveniți în oraș, ori dacă stați în chirie și vă tentează să vă mutați pentru condiții mai bune sau pentru un preț mai mic. 

Acum, când cererea nu a revenit la valorile ei de dinainte de pandemie, puteți alege liniștiți din multitudinea de oferte, fără presiunea pierderii apartamentului preferat, dacă nu vă decideți urgent.

Acum, proprietarii sunt mult mai dispuși să negocieze, fiindcă nu mai sunt, ca altădată, încă cinci la ușă, care de abia așteaptă să închirieze la prețul și în condițiile solicitate. 

Acum, pentru suma pe care o ofereați în primăvara trecută, puteți beneficia de un spațiu mai mare, de finisaje mai moderne, iar proprietarul v-ar putea accepta mai ușor chiar și prietenul patruped. 

Dacă pentru proprietari ultimul an a fost unul mai dificil, pentru chiriași actuala conjunctură reprezintă o adevărată oportunitate. Negociați un contract pe un an de zile și nu veți ieși în pierdere! Când facultățile vor reîncepe fizic, atunci când Clujul va fi animat de festivaluri și evenimente, veți locui deja într-o chirie găsită acum la „superofertă”!

Welt Imobiliare vă stă la dispoziție cu un larg portofoliu de apartamente și case potrivite tuturor necesităților și bugetelor. Apelați la noi pentru a vă relua la Cluj traiul tihnit, într-un apartament sau într-o casă închiriate într-o perioadă care îi favorizează pe chiriași!