7 idei pentru redecorarea dormitorului, pentru orice buzunar!

7 idei pentru redecorarea dormitorului, pentru orice buzunar!

Dacă tot a venit în sfârşit primăvara, ne-am gândit că poate n-ar strica şi un mic proiect de redecorare a dormitorului, aşa, ca să reîmprospătăm totul. Unele dintre cele 7 trucuri se potrivesc şi în alte încăperi. :-)

Enjoy!

1) Arta accesibilă

Unul dintre cele mai simple moduri în care puteţi decora orice încăpere este cu ajutorul unui obiect de artă. Pentru cel mai bun efect, optaţi pentru design-uri grafice cât mai simple. Alegeţi o paletă de culori care să se integreze bine în cromatica decorului deja existent.

2) Dichisiți-vă patul cu așternuturi noi!

Din moment ce patul e elementul central al dormitorului, schimbarea cuverturilor e o metodă simplă prin care să reîmprospătaţi întreg spaţiul încăperii. Şi-apoi, e atât de plăcut să dormi în aşternuturi noi... Mai ales dacă sunt satinate, precum cele din imagine.


Sursa imagine: amazon.com

(BONUS: Aşternuturile satinate se împacă mai bine cu părul lung. Feţele de pernă din bumbac clasic "favorizează" ruperea firului de păr. Cele satinate vă vor lăsa cu un păr mult mai neted şi mai sănătos.)

3) Detalii, detalii...

Puteţi să schimbaţi mânerele de la uşă sau cele de la sertare. Înlocuiţi-le cu altele făcute din sticlă sau din ceramică. Veţi obţine un efect vizual discret şi rafinat. Iar dacă vă plictisiţi de ele, puteţi oricând să le schimbaţi din nou cu cele vechi.

4) Perne decorative!

Sursa imagine: wise-deco.com  

Pernele decorative sunt o metodă ideală de a da un plus de culoare dormitorului. Alegeţi modele îndrăzneţe şi expresive. Puteţi să adăugaţi o singură pernă sau mai multe. Singura regulă e să nu uniformizaţi, ci să alegeţi şi să potriviţi perne de mărimi şi design-uri diferite. Însă aveţi grijă să limitaţi paleta de culori la nu mai mult de trei culori complementare.

5) Umpleți vazele cu flori proaspete


Sursa imagine: pinterest.com

Florile aduc frumuseţe în orice spaţiu. Menţineţi în mod constant unul sau mai multe buchete de flori în dormitor. Alegeţi o vază care să se potrivească atât cu tipul de flori ales, cât şi în dormitorul dumneavoastră.

6) Schimbați corpurile de iluminat

Corpurile de iluminat de tavan tind să ofere dormitorului un aspect mai aspru. Ca să combateţi acest efect, puteţi să alegeţi pentru dormitor lămpi cu picior sau veioze. Acestea vor pune camera într-o lumină mai bună. :-)

7) Inrămați-vă fotografiile

De ce să nu vă folosiţi fotografiile pentru ceva mai creativ, altceva decât pentru Facebook? Puneţi pozele de familie, sau cele cu prietenii în rame simple, clasice şi atârnaţi-le pe perete sau aşezaţi-le pe mobilier. Alternaţi culorile ramelor pentru o expoziţie cu adevărat impresionantă.

Florina T, Welt Imobiliare