7 hoteluri inedite ale lumii

7 hoteluri inedite ale lumii

Hotelurile pot fi construcții cu impact important asupra arhitecturii moderne, pot servi ca dovadă a creativității extraordinare a unor artiști, pot avea utilitate practică sau pot transmite un mesaj socio-politico-economic. Unele hoteluri reușesc să îmbine mai multe din aceste trăsături iar altele reprezintă mărturia încercării de a crea ceva unic. În acest context, ne-am propus să vă prezentăm șapte hoteluri inedite ale lumii.

1. Dog Bark Park Inn 

Dog BarK Park Inn este un hotel situat în Idaho S.U.A, construit în forma unui câine rasa Beagle. Hotelul aduce un omagiu iubitorilor de câini şi a fost creat de către un cuplu de artişti locali, Dennis şi Frances Sullivan. Hotelul include de asemenea o galerie de sculpturi din lemn, majoritatea ilustrând diferite rase de câini şi reprezintă locaţia ideală pentru deţinătorii de animale de companie.

Hoteluri excentrice

Sursa: www.dogbarkparkinn.com

2. Manta Resort

Acest complex exotic unic este situat pe Insula Pemba, pe coasta estică a Tanzaniei, în Zanzibar. Un element de originalitate îl reprezintă dormitorul subacvatic, situat în cadrul unei case private din lemn, construită în mijlocul oceanului. Complexul include mai multe vile, o piscină şi un lounge situate pe plajă. Complexul se mândreşte de asemenea cu preparate proaspete locale, cu serviciile de scufundări şi cele de safari.

Hoteluri marine

Sursa: www.themantaresort.com

Hoteluri marine 2

Sursa: www.themantaresort.com

3. Huilo Huilo Reserve sau ,,Muntele Magic"

Complexul este situat în rezervația Huilo Huilo din Chile, care acoperă 60,000 de hectare de pădure cu izvoare naturale, lacuri puțin explorate și vulcanul Mocho Choshuenco. Cazarea în complex se poate face în clădirea centrală (vezi imaginea 1) sau în cabane din lemn individuale situate în împrejurimi. Clădirea centrală este inundată de o cascadă artificială situată în mijlocul acoperișului.

Hoteluri de vis

Imagine 1 - sursa: www.huilohuilo.com

Hoteluri de vis 2

Imagine 2 - sursa: www.huilohuilo.com

4. Attrap Reve Hotel sau hotelul cu ,,bule" 

Atrrap Reve Hotel este un hotel creat de către designerul Pierre Stephane Dumas, instalat în Franța. Camerele sunt constituite sub forma unor ,,bule” din plastic transparent și sunt instalate în mijlocul naturii. Hotelul este dedicat în special persoanelor pasionate să petreacă timp liber în natură care preferă în același timp și confortul unei camere mobilate complet.

Hoteluri in natura

Sursa: www.attrap-reves.com

Hoteluri in natura

Sursa: www.attrap-reves.com

5. Hotelul capsulelor  

Japonia este cunoscută atât pentru tradițiile păstrate de mii de ani cât și pentru stilul inovativ care poate aluneca în excentric. Hotelul ,,capsulelor” din Osaka este un exemplu în acest sens, combinând tradiția cu stilul futuristic. Pentru a se putea caza în una din camerele extrem de compacte ale hotelului, clientul este rugat să se descalțe și să îmbrace un halat tradițional. Cel care a construit hotelul din Osaka, arhitectul Kisho Kurosawa, a generat un adevărat trend, în urmă căruia au fost construite mai multe astfel de hoteluri în lume, care poartă cam aceleași caracteristici.

Hoteluri inedite

Sursa: www.kotaku.com

Hoteluri inedite 2

Sursa: www.kotaku.com

6. Conacul girafelor 

Conacul girafelor este un hotel situat în mijlocul unei zone împădurite din Nairobi, Kenya. Clădirea istorică a fost construită de către primii coloniști care s-au aventurat în Africa de Est. Acesta găzduiește mai multe terase și grădini luxuriante iar cel mai interesant aspect îl constituie turma de girafe care ,,salută” vizitatorii dimineața și seara, înainte de a se retrage în pădure.

Hoteluri vi

Sursa: www.hotelyouwant.com

7. Hotelul Palm Atlantis 

Considerat unul din cele mai impresionante hoteluri din lume, complexul Atlantis este situat în insulele artificiale de  forma unui palmier, din Dubai. Hotelul găzduiește 21 de restaurante cu 21 de stiluri diferite, un aqua park de proporții uriașe, numeroase piscine și acces la mai multe plaje.

Hoteluri mari

Sursa: www.arratour.ro

Hoteluri mari

Sursa: www.getyourguide.com