4 nuanţe potrivite pentru reîmprospătarea locuinţei

4 nuanţe potrivite pentru reîmprospătarea locuinţei

Odată cu venirea primăverii cu toţii simţim nevoia de a ne împrospăta locuinţele, de aceea curăţenia de primăvară este startul potrivit pentru acest lucru. Curăţenia de primăvară poate lua diferite proporţii. Dacă pentru cele mai multe persoane curăţarea prafului, a ferestrelor şi a covoarelor este suficientă pentru a reda prospeţimea locuinţei, alte persoane consideră că trebuie să-şi îndrepte atenţia şi spre pereţii locuinţei. În acest sens, un strat nou de lavabil sau vopsea poate face minuni. Mai mult, ceea ce oferă cu adevărat luminozitate şi prospeţime peretiilor locuinţei sunt culorile adecvate. Culorile pastelate, asociate în general cu primăvara pot fi totuşi destul de greu de gestionat. Intensitatea prea puternică a unei culori ne poate face să ne simţim ca în interioriul unei acadele colorate, iar intensitatea prea scăzută va anula farmecul culorilor de primăvară. Culorile de primăvară cel mai frecvent utilizate de către designeri sunt nuanţele de roz, galben, albastru şi verde. Acestea însă, ne atenţionează tot designerii, trebuie adecvate locuinţei şi aplicate cu măsură. Aceste nuanţe sunt folosite pentru a reda o stare pozitivă de spirit, a induce calmul şi deschiderea. Deşi lumina este diferită în fiecare locuinţă, puteţi observa în exemplele care urmează, ca cele patru culori (şi o soluţie bonus) funcţionează pentru fiecare casă.

Roz - rozul este una din cele mai dificile culori de gestionat, de aceea este recomandat să folosim o nuanţă palidă, mai ales când ne propunem să-l aplicăm pe suprafeţe întinse. În exemplul de mai jos proprietarul locuinţei a ales aceeaşi culoare pentru suprafeţele de contrast (şifonierul).

Rozul locuinţei

Sursa: www.apartmenttherapy.com

Galben - creşte gradul de luminozitate al încăperii, adaugă un plus de culoare şi pune în evidenţă obiectele cu nuanţe mai închise.

Galbenul locuinţei

Sursa: www.apartmenttherapy.com

Albastru - folosit într-o manieră echilibrată aduce un plus de linişte încăperii. Este potrivit pentru dormitoare.

Albastrul locuinţei

Sursa: www.homevillage.co

Verde - simbol al vieţii şi reînnoirii, se încurajează folosirea acestei culori pentru orice locuinţă care a devenit prea mohorâtă.

Verdele locuinţei

Sursa: www.pandashouse.com

Decoraţiuni de primăvară - nu uitaţi decoraţiunile de primăvară. În cazul în care nu veţi opta pentru schimbarea culorii pereţilor, puteţi aduce un plus de culoare prin intermediul decoraţiunilor. Cel mai la îndemână exemplu în acest sens sunt florile proaspete care, cu siguranţă vor aduce sentimentul primăverii în locuinţa dumneavoastră.

Decoratiunile locuinţei

Sursa: www.pinimg.com