„Casele americane” pot fi soluția pentru cei care își doresc să se mute mai repede și mai ieftin la casă

Diverse
04/10/2021

„Casele americane” pot fi soluția pentru cei care își doresc să se mute mai repede și mai ieftin la casă

O locuință mai mare și mai confortabilă a devenit dezideratul tuturor în pandemie. Și, ce poate fi mai confortabil decât o casă cu grădină, cu o curte încăpătoare, în care să ai libertatea necesară de mișcare, chiar și atunci când autoritățile impun restricții de circulație! 

O casă prezintă multe avantaje, principalul dezavantaj fiind însă prețul de achiziție sau de construire, mult mai piperat decât în cazul unui apartament. Și timpul necesar pentru ridicarea unei case îi poate face pe mulți să se îndrepte mai degrabă spre cumpărarea unui apartament la bloc.

Achiziționarea unui teren și construirea unei „case americane”, din lemn, poate fi însă o soluție pentru cei care nu dispun de bugetul necesar cumpărării sau construirii unei case din cărămidă sau din BCA. „Casele americane” sunt potrivite și pentru cei care nu au răbdare să aștepte multe luni sau ani până să se mute în noua locuință. 

Dacă doriți să cumpărați un teren pentru o casă, consilierii Welt Imobiliare vă stau la dispoziție. Și vă spunem și care sunt principalele avantaje ale caselor din OSB, din ce în ce mai populare și la noi.

Casele din OSB (Oriented Strand Board) sunt construcții realizate din panouri prefabricate din lemn. Avantajele caselor din OSB sunt evidente: acestea sunt mai ieftine, mai ușor de ridicat decât clădirile din zidărie și nu necesită o fundație foarte adâncă, ceea ce înseamnă o reducere suplimentară a costurilor totale. În plus, casele din OSB sunt foarte practice în zonele cu risc seismic. Sunt ecologice, oferă un mediu sănătos de locuire și vă asigură un consum redus de energie, adică economii la bugetul familiei, pe viitor.

Top 5 beneficii ale unei case din OSB:

  • costul redus: plăcile din OSB sunt materiale de construcție mai ieftine decât cărămida sau BCA-ul - față de o casă din cărămidă, una din OSB poate fi chiar și cu 50% mai puțin costisitoare. Și montajul este mai ieftin decât manopera ridicării unei case din zidărie.
  • casele pot fi construite rapid: plăcile din OSB pot fi montate în orice anotimp, indiferent de vreme, iar montajul nu necesită un timp îndelungat. Componentele principale ale casei sunt realizate în fabrică și doar se montează pe terenul pe care îl dețineți. În plus, prefabricatele din OSB prezintă avantajul demontării și remontării cu ușurință, în cazul în care doriți să aduceți anumite modificări construcției.
  • casele oferă o siguranță mai mare la cutremure: față de construcțiile rigide din cărămidă, beton sau BCA, lemnul are un comportament elastic, are capacitatea de a se deforma reversibil, până la un anumit punct, în eventualitatea unui seism. Lemnul absoarbe șocurile mecanice mult mai eficient decât cărămida sau betonul. Astfel, o casă din OSB vă conferă un sentiment sporit de siguranță, dacă locuiți într-o zonă cu risc seismic.
  • sunt ecologice: un avantaj important al construirii caselor din OSB este dat de protejarea mediului - plăcile OSB sunt materiale care nu dăunează mediului înconjurător.  Bine izolate la interior și exterior, casele din OSB oferă un randament energetic sporit și confort termic, indiferent că afară e ger sau caniculă. Și, astfel, veți proteja atât mediul, cât și bugetul propriu, printr-un consum redus de utilități.
  • „casele americane”, așa cum mai sunt numite, au un aspect plăcut: pot fi proiectate în așa fel încât să vă satisfacă și cerințele funcționale, dar și pe cele estetice! Casele din OSB au avantajul de a se evidenția arhitectural, atât în peisajul urbanistic rural, cât și în cel orășenesc, acest tip de construire fiind apărut relativ recent pe piața autohtonă.

În cazul deținerii unui buget redus sau dacă vă doriți confortul unei case într-un timp scurt, construirea uneia din OSB prezintă numeroase avantaje. 

Chiar dacă vă este inaccesibilă o casă din cărămidă datorită prețului ridicat de construcție, una din OSB poate fi realizată cu un buget mai mic, datorită materialelor mai ieftine. Și, toate acestea, fără a face rabat de la calitate, de la confort sau de la siguranță! 

În contextul scumpirii materialelor de construcție și a manoperei tot mai costisitoare, opțiunea ridicării unei case din OSB merită luată în considerare. Lemnul a trecut testul timpului, fiind folosit în construcții de secole. Mai rămâne doar să găsiți terenul potrivit pentru noua locuință!